Meleşcanu, audiat în Parlament

Meleşcanu, audiat în Parlament

Ministrul Apărării a fost audiat astăzi de comisiile de apărare ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, pe tema înzestrării armatei, informează Mediafax.

Acesta a declarat că între anii 2010- 2012, România nu va mai avea avioane deoarece ies din uz şi că este nevoie de derularea programelor de înzestrare a armatei.

Meleşcanu a salutat iniţiativa parlamentarilor de a discuta pe tema programelor strategice de apărare, arătând că aceştia au dorit precizări privind unele contracte, deoarece au existat "diverse declaraţii şi speculaţii în legătură cu alegerea pe care o va face România".

"Nu va fi nicio alegere, toţi competitorii pornesc de pe aceeaşi linie", a spus Teodor Meleşcanu, referindu-se la contractele de achiziţionare a tehnicii de luptă.

Ne puteți urmări și pe Google News

El a evitat să facă precizări în legătură cu contractele aflate în derulare, cu sumele necesare şi producătorii. 

Întrebat ce argumente a adus în faţa parlamentarilor pentru achiziţionarea aparaturii de luptă, Meleşcanu a spus că nu este nevoie de agumente, deoarece şi membrii comisiilor de apărare doresc o aparatură bună pentru armată. 

În comisie au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Departamentului pentru politici de apărare şi ai Departamentului pentru armament din Ministerul Apărării.