Evenimentul Zilei > Politica > Meleșcanu a făcut ANUNȚUL: Când vom călători în SUA fără VIZĂ
Meleșcanu a făcut ANUNȚUL: Când vom călători în SUA fără VIZĂ

Meleșcanu a făcut ANUNȚUL: Când vom călători în SUA fără VIZĂ

Ministrul de externe, Teodor Meleșcanu, a declarat, astăzi, că ridicarea vizelor necesare românilor care vor să călătorească în SUA s-ar putea face într-un an sau doi.

„Am avut două întâniri de lucru cu experții americani. Am avut o întâlnire în 3, în aprilie, la Bruxelles – Comisia, România și SUA – și lucrăm în continuare la punerea în aplicare a unei declarații comune care a fost adoptată de SUA si UE privind programul de implementare a ridicării vizelor pentru cele cinci țări care nu beneficiază de acest regim. E un orizont de timp de 1-2 ani”, a declarat Meleșcanu, la Digi24.

Guvernul SUA a adoptat, relativ recent, un nou chestionar pentru solicitanții de viză din întreaga lume. Aceștia trebuie să furnizeze informații personale despre ultimii 15 ani.

Regulile adoptate în 23 mai de Biroul pentru Management și Buget permit consulatelor să ceară de la cei care vor vize numerele tuturor pașapoartelor deținute anterior, mesajele în mediile sociale online din ultimii cinci ani, adresele de e-mail și numerele de telefon din aceeași perioadă și informații biografice privind ultimii 15 ani, inclusiv adresele, locurile de muncă și călătoriile.

Un oficial din Departamentul de Stat a explicat că se vor cere informații suplimentare dacă trebuie confirmată identitatea unei persoane sau pentru verificări mai riguroase legate de securitatea națională.