Evenimentul Zilei > Actualitate > Melcul-con, cea mai periculoasă creatură din lume, se afla în acvariul adus cadou fiului
Melcul-con, cea mai periculoasă creatură din lume, se afla în acvariul adus cadou fiului

Melcul-con, cea mai periculoasă creatură din lume, se afla în acvariul adus cadou fiului

A cumpărat fiului un acvariu, dar înăuntru se afla cel mai otrăvitor melc din lume.

Ce poţi face când în acvariul tău găseşti unul dintre animalele cele mai otrăvitoare de pe faţa pământului? S-a întrebat şi Wesley Trevors, un englez de 32 de ani, când a remarcat că în interiorul acvariului dăruit fiului său, se afla o moluscă ciudată. După o cercetare, a descoperit că era vorba de un melc-con, capabil să ucidă o persoană în mai puţin de 1 minut.

Melcii-con, printre cele mai periculoase creaturi din lume, sunt responsabili (doar din cazurile deja cercetate) de moartea a 36 de persoane şi rănirea a altor 141.

Melcii-con trăiesc siguratici în mările tropicale, dar încet-încet s-au adaptat şi cu temperaturile mai reci. Felul lor de a ataca prada este împungerea cu un ac asemănător unui dinte ascuţit, cu care paralizează prada injectându-i venin. Este atât de puternic veninul, încât în medicină este folosit de-a dreptul pe post de morfină.

Trevors s-a adresat la diferite zoo şi centre cu animale marine, dar cea mai mare parte au refuzat să-l ajute.

Mai târziu el a declarat pentru The Sun: „Melcul-con este cunoscut ca melcul-ţigară fiindcă dacă te înţeapă e suficient timpul cât ai fuma o ţigară până mori. Băiatul meu iubeşte Disney şi voiam să-i fac cadou un acvariu cu scenariul din În căutarea lui Nemo. Dar când am văzut acest melc mic nu l-am recunoscut. L-am fotografiat şi am consultat un album de biologie marină căutând despre de era vorba”. Într-un final, London Sea Life Centre, după cele relatate de cotidianul britanic, a acceptat să ia animalul în centrul său.