Megaspitalul privat

Megaspitalul privat

Life Memorial Hospital, inaugurat ieri, la Bucuresti, are 100 de paturi, cinci sali de operatie si 40 de cabinete.

Are 10.000 de metri patrati, 100 de paturi, 40 de cabinete si cinci sali de operatie. Cel mai mare spital privat din Romania, Life Memorial Hospital, inaugurat ieri in Capitala, va fi deschis pacientilor de la mijlocul lunii martie.

O parte din investitia de 10 milioane de euro necesara construirii si dotarii spitalului vine de la Divizia de Investitii si Consultanta a Bancii Mondiale. Accesul la serviciile medicale va fi posibil pentru clientii care au asigurari la MedLife, dar si pentru cei care platesc cu banii jos. 30-35 de operatii pe zi Life Memorial Hospital beneficiaza de un ambulatoriu cu 40 de cabinete, dotate cu aparatura de ultima generatie, care asigura investigatii precum tomografie computerizata, radiologie, mamografie, osteodensimetrie si ecografie.

Spitalul mai are si un laborator de analize propriu care permite diagnosticarea intr-un timp foarte scurt. Life Memorial Hospital are 100 de locuri grupate in rezerve cu unul sau doua paturi si apartamente, rezerve pentru cei cu boli interne, pediatrie si o baza de recuperare locomotorie si balneoterapie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Spitalul are o suprafata de 10.000 de metri patrati, din care blocul operator se intinde pe 1.400 metri patrati. Blocul operator cuprinde cinci sali de operatii si terapie intensiva si un bloc separat pentru nasteri, cu sectie de neonatologie.

"Capacitatea spitalului va permite sa se realizeze zilnic 30-35 de operatii. Salile sunt dotate astfel incat sa putem face interventii chirugicale de orice fel. Spitalul beneficiaza de microscoape pentru chirurgie estetica, ORL, oftalmologica, ginecologica etc.

Dispunem si de facilitati speciale, precum camere cu utilitati medicale ce pot fi transferate in salile de terapie intensiva, laptopuri, wireless si televizoare", a afirmat ieri Mihail Marcu, presedintele MedLife.

Cat costa operatiile si cazarea Aproximativ 70 de medici si 60 de colaboratori vor asigura serviciile medicale la spitalul Life Memorial Hospital, situat in zona de nord a Capitalei (pe Calea Grivitei, nr. 365).

Preturile pentru interventiile chirurgicale vor fi cu 25-30% mai mici decat in alte spitale private, iar cele de la chirurgie plastica, cu 30a mai reduse, sustin cei care conduc unitatea medicala.

Astfel, o cezariana va costa 1.000 de euro, iar o operatie de apendicita, 350 de euro. Cazarea in spital variaza intre 50 de euro - pentru o camera dubla - si 100 de euro - pentru o rezerva cu un singur pat. In preturile pentru cazare sunt incluse masa si tratamentul de dupa operatie.

Investitia in acest spital este de aproximativ 10 milioane de euro si a beneficiat de sprijinul diviziei de consultanta si investitii a Bancii Mondiale, International Finance Corporation, care detine 20% din actiunile MedLife. Anul acesta urmeaza sa mai fie deschise alte trei spitale si clinici private in Timisoara, Constanta si Brasov, iar in 2008, doua in Iasi si Cluj.

Alte oferte private

Interservisan - la Cluj, Euroclinic si Saint Lukas - la Bucuresti Primul spital privat deschis in Romania este investitia unui medic din Cluj, profesorul Teofil Pop. Centrul Medico-Chirugical Universitar Interservisan a fost deschis in 2002.

"Avem 80 de paturi, cinci sali de operatie, saloane cu doua paturi, 102 medici, peste 75% dintre ei cadre universitare, si acoperim toate specialitatile medicale", ne-a declarat directorul spitalului, profesor doctor Teofil Pop.

Spitalul Euroclinic din Bucuresti, deschis la jumatatea anului 2005, are tot 80 de paturi, in jur de 5.000 de metri patrati si acopera majoritatea specialitatilor medicale. Peste 200 de copii au venit pe lume aici de la deschidere.

"Spitalele private au de regula o retea de oameni asigurati sau abonati. Structura spitalului se adapteaza dupa patologia posibila a acestor oameni", explica Bogdan Pana, director comercial Euroclinic.

In urma cu un an, in Bucuresti s-a mai deschis un spital privat, Saint Lukas, dedicat unui numar limitat de membri. "Nu ne adresam publicului larg, ci unui numar de 1.500 de membri.

Avem doua sali de operatie si 12 rezerve private. Abonamentul pentru o persoana porneste de la 3.000 de euro pe an. Putem acoperi toate specialitatile medicale, colaboram cu spitale din toata lumea, iar pentru membrii nostri putem facilita operatii si consultatii la spitale de renume din toata lumea", sustine Dorian Schwartz, patronul spitalului.