Evenimentul Zilei > Actualitate > Megascandal cu bani negri la campioana Oţelul Galaţi
Megascandal cu bani negri la campioana Oţelul Galaţi

Megascandal cu bani negri la campioana Oţelul Galaţi

Ioan Sdrobiş, unul dintre apropiaţii echipei Oţelul, spune că oficialul moldovenilor a greşit când s-a visat primarul Galaţiului.

Mazilirea lui Marius Stan din funcţia de director general al echipei de fotbal Oţelul Galaţi tinde să se transforme într-un megascandal. Oficialul campioanei a fost trecut pe linie moartă de către Ion Borş, preşedintele Consiliului Director al clubului. Cu Stan în concediu, Borş se va ocupa de administrarea clubului şi a cerut un audit intern pentru a se lămuri cum a fost cheltuită suma de două milioane de euro.
EVZ a scris acum două zile că suma este echivalentul "şpăgilor" care trebuie direcţionate pentru ca o echipă să beneficieze de protecţie totală pentru a câştiga titlul, de bază fiind aportul arbitrilor. Ion Borş (55 de ani) a deţinut de-a lungul timpului funcţii importante de conducere la combinatul SIDEX, dar nu iese în faţă.
Mittal, deranjat de scandaluri
Borş a fost director general în cadrul companiei înaintea privatizării, apoi a devenit manager de resurse umane. A fost singurul director dinaintea privatizării care şi-a menţinut funcţia după ce SIDEX -ul a fost cumpărat de multimiliardarul indian Lakshmi Mittal. La începutul anului trecut, Borş a fost promovat în funcţia de director general la ArcelorMitall.
"Borş e considerat omul numărul 1 în relaţia cu Lakshmi. Oţelul a câştigat campionatul, dar la nivel foarte înalt s-a aflat despre scandalurile legate de arbitraj şi de jocuri necurate ale conducerii. Investitorii străini au cerut explicaţii, pentru că nu acceptă ca numele Mittal să fie târât în asemenea scandaluri. Se poate ca asta să-i fi fost fatal lui Stan", ne-a spus un personaj din anturajul "siderurgiştilor".
O altă supoziţie se referă la implicarea în politică a lui Marius Stan. El vânează funcţia de primar al Galaţiului de pe listele USL. Apropiat al PDL-ului, Borş "l-a acrit" repede pe Stan.
"Greşeala lui Marius a fost că a intrat în politică. S-a visat un Gheorghe Ştefan al Galaţiului, dar nu i-a ieşit. Şi-a rupt gâtul şi cu politica şi a pierdut şi fotbalul", ne-a declarat ieri Ioan Sdrobiş, fost antrenor al Oţelului.
"Sunt sigur că politica a stat la baza deciziei. Acum, Stan a devenit o victimă şi, în acest fel, va ajunge primar în Galaţi.”
DUMITRU DRAGOMIR, preşedintele LPF

Citiţi şi:

  • A „înghiţit” Marius Stan un milion de euro?
  • Şoc la campioana Oţelul: şi Dorinel Munteanu vrea să plece!
  • Oţelul a rămas fără Marius Stan
Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.