Liderii celor 29 de state membre NATO participă astăzi şi mâine la Londra, la un summit care marchează 70 de ani de la înfiinţarea alianţei. Marți seara, cei 29 de șefi de stat sunt invitați la un dineu organizat de Regina Elisabeta a II-a la Palatul Buckingham. Autoriotățile britanice sunt în stare de alertă, deoarece se așteaptă ca momentul festiv să fie perturbat de un miting anti-Trump care a fost anunțat deja.

Preşedintele american a fost acuzat că încurajează Brexitul pentru a prelua serviciul britanic public de sănătate printr-un viitor tratat de cooperare bilaterală. Organizatorii protestului au declarat că se aașteaptă o păarticipare de peste 10.000 de persoane, printre acestea numărându-se și medici, asistente medicale și angajați ai sistemului britanic de sănătate. Aceștia vor să tragă un semnal de alarmp vizavi de posibila implicare într-un viitor acord comercial cu Statele Unite.

Potriovit Rador,  subiectul a fost intens discutat în campania electorală. Premierul Boris Johnson a negat că ar intenționa să includă sistemul de sănătate în negocierile cu Casa Albă, însă  liderul laburist Jeremy Corbyn a prezentat recent un document care dovedește exact contrariul. În acest sens, conservatorii, care se tem că prezența lui Trump ar putea dăuna campaniei conduse de Boris Johnson, l-au rugat pe președintele american, prin vocea premierului, să nu facă declarații referitoare la scrutinul de săptămâna viitoare.

Sursa foto: Variety