Evenimentul Zilei > International > Medvedev le-a sugerat cetăţenilor europeni să le ceară socoteală autorităților pentru sancțiunile aplicate împotriva Rusiei, care le-au adus pagube
Medvedev le-a sugerat cetăţenilor europeni să le ceară socoteală autorităților pentru sancțiunile aplicate împotriva Rusiei, care le-au adus pagube

Medvedev le-a sugerat cetăţenilor europeni să le ceară socoteală autorităților pentru sancțiunile aplicate împotriva Rusiei, care le-au adus pagube

Dmitri Medvedev le-a sugerat cetăţenilor europeni să tragă la răspundere autoritățile pentru sancțiunile aplicate împotriva Rusiei, care le-au adus numeroase prejudicii.

Vicepreședintele Consiliului rus de Securitate, Dmitri Medvedev, a mai declarat că cetățenii UE nu-şi doresc să rupă legăturile cu Rusia. Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, a scris pe canalul său de Telegram că guvernele țărilor europene se întrec în a face declaraţii cât mai dure despre dorința lor de a rupe absolut toate relațiile cu Rusia.

Potrivit acestuia, ”în mod special fac progrese deosebite în acest sens balticii săraci, polonezii desfrânaţi și finlandezii care fug în NATO”.

”Dar se pare că cetățenii de rând, judecând după rezultatele sondajelor de opinie, nu și-au pierdut raţiunea. Mai mult de jumătate dintre locuitorii țărilor UE nu sunt foarte dornici de a rupe legăturile cu Rusia. Ei vor relații multilaterale așa cum a fost în trecut” – a adăugat politicianul.

Trageţi-i la răspundere pe inclulţii  voştri, iar noi vă vom auzi

Fostul președinte al Federației Ruse a menționat că europenii obișnuiți îşi doresc să aibă relaţii normale, să primească gaze rusești, să existe schimburi comerciale reuşite cu Federația Rusă, să viziteze muzeele din Rusia etc.

În plus, potrivit lui Medvedev, mai mult de jumătate dintre europeni nu sunt pregătiți să susțină sancțiunile antiruseşti, deoarece încep să creadă că nu ar trebui să plătească ei pentru greşelile altora.

”Este evident faptul că ne dorim o cooperare pașnică, schimburi comerciale și alte chestii care sunt fireşti din toate punctele de vedere pentru absolut toţi. Nu ascundem de nimeni faptul că susținem orice propunere raţională”, a subliniat fostul președinte al Federației Ruse. De asemenea, el a făcut apel la europenii de rând să acționeze, să se opună legilor care sunt în defavoarea lor.

”Trageţi-i la răspundere pe inclulţii  voştri, iar noi vă vom auzi”, a conchis Medvedev. Medvedev a caracterizat drept o tâmpenie afirmaţia premierului Estoniei despre interzicerea turismului în UE pentru cetățenii ruși.(www.gazeta.ru; Traducere: RADOR)