“Cele două părţi consideră că sirienii ar trebui să îşi surmonteze singuri şi cât mai rapid posibil criza prin mijloace paşnice, fără ingerinţe externe", potrivit unui comunicat al preşedinţiei ruse, citat de AFP.

“Conversaţia s-a axat în principal pe situaţia dramatică ce s-a dezvoltat în jurul Siriei", se mai spune în comunicatul menţionat. “Dmitri Medvedev şi Mahmoud Ahmadinejad au subliniat necesitatea de a înceta violenţa, de a lansa un dialog constructiv între putere şi opoziţie fără condiţii prealabile".

“Cei doi lideri au evidenţiat că este importantă continuarea pe calea reformelor politice şi socioeconomice în ţară, pe fondul unui climat de linişte şi în interesul tuturor sirienilor", a continuat Kremlinul.

“Cei doi lideri au convenit că în prezent obiectivul principal este de a împiedica izbucnirea în ţară a unui război civil ce ar putea destabiliza întreaga regiune", a conchis sursa.
Rusia se opune vehement oricărei intervenții străine în Siria, țara care este principalul importator de armament de fabricație rusească. Poziția Moscovei este susținută și de Beijing, Siria numărându-se printre principalele piețe de export ale Chinei.