Update ora 15.18 Şerban Brădişteanu a fost achitat pentru ambele infracţiunid e corupţie. Decizia poate fi contestată cu apel şi recurs.
Instanţa Tribunalului Bucureşti l-a achitat pe Brădişteanu în baza articolului 11, raportat la articolul 10 din Codul de procedură penală, stabilind în cazul uneia dintre faptele de care a fost acuzat de procurorii anticorupţie că aceasta nu există şi în cazul celeilalte, că îi lipseşte unul dintre elementele constitutive ale infracţiunii.
DNA a cerut condamnarea la 10 ani de închisoare
Pe 28 noiembrie 2013, procurorul DNA a cerut condamnarea lui Brădişteanu la 10 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi luare de mită, dar şi menţinerea sechestrului pe bunurile deţinute de medic. Iniţial, Brădişteanu a fost achitat de Tribunalul Bucureşti, pe 3 decembrie 2009, însă dosarul s-a reîntors spre rejudecare la aceeaşi instanţă, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti.

  • Rodica Stănoiu, la Tribunal: Brădişteanu, un geniu al chirurgiei; nu-l văd încălcând legea

Şerban Brădişteanu, şef de secţie la Spitalul de Urgenţă Floreasca, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la 22 martie 2007, fiind acuzat că ar fi primit mită aproape patru milioane de euro de la o firmă ce distribuia produse medicale, în schimbul trucării unor licitaţii. Potrivit DNA, în perioada 2001 – 2002, Şerban Brădişteanu, în calitate de preşedinte al comisiei de evaluare la o licitaţie pentru achiziţia de aparatură medicală, organizată de Ministerul Justiţiei, a atribuit, cu încălcarea flagrantă a normelor legale în materie, echipamente medicale pentru dotarea, din bani publici, a spitalelor din sistemul penitenciar şi a Spitalului “Prof. dr. Constantin Angelescu”.

  • ACHIZIŢIILE PENALE PENTRU PENITENCIARE. Procuror DNA: „Cerem condamnarea medicului Brădişteanu la 10 ani pentru abuz în serviciu şi la 10 ani pentru luare de mită!”

Anchetatorii susţin că Şerban Brădişteanu ar fi favorizat firmele CC MED AG-Elveţia şi BIOMEDICA GmbH-Austria prin atribuirea discreţionară a contractelor de furnizare de produse, producând un prejudiciu de 9.169.606 euro Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP). În schimb, medicul ar fi primit în conturile unei firme off-shore sumele de 500.000 dolari americani şi 3.594.333 euro.