Medicul ROMÂN pe care primarul unui sat din FRANȚA nu-l vroia a primit dreptul de a profesa

Medicul ROMÂN pe care primarul unui sat din FRANȚA nu-l vroia a primit dreptul de a profesa

Gino Pogani, medicul român din cauza căruia primarul comunei franceze La Motte a făcut greva foamei toamna trecută, a primit dreptul de a profesa, relatează în ediția electronică postul France 3.

Medicul a ajuns în comuna franceză în luna octombrie 2013, dar Ordinul Medicilor şi Agenţia Regională pentru Sănătate au refuzat să-l înregistreze ca practician pe motiv că diploma de medic nu era conformă standardelor administraţiei franceze și că nu stăpânea limba în domeniul practic.

Gino Pogani a urmat, în această perioadă, cursuri de limba franceză şi a lucrat alături de medicii de spital la Noyal-Pontivy. După ce a fost reexaminat de către Consiliu, medicul a obţinut dreptul de a practica. Potrivit sursei citate, medicul român își va trata primii pacienți peste câteva săptămâni.

Cei 2.000 de locuitori din La Motte au rămas fără medic generalist în septembrie, după ce titularul postului s-a pensionat. Primăria a apelat la o agenţie de recrutare, care a găsit un candidat în România, însă primarul comunei a făcut, la sfârșitul lunii octombrie, greva foamei în fața colegiului medicilor din Saint-Brieuc, susținând că nu-l va primi pe medicul român până acesta nu va avea toate avizele. CITIȚI ȘI:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Un primar din FRANȚA a intrat în GREVA FOAMEI. El nu-l vrea pe MEDICUL ROMÂN repartizat în comună