Medicul de la Spitalul Județean de Urgență din Slatina se consideră însă nevinovat în cazul pacientului Marin Mitrache, de 65 de ani, din Găneasa, care a murit duminica trecută, după ce doctorul a refuzat să-l investigheze pe motiv că este băut şi agitat și l-a trimis de la Urgențe la Psihiatrie.
„Toţi cei care m-au acuzat până acum, inclusiv managerul şi mass-media, nu au dreptate fiindcă eu nu mă consider vinovat. Am făcut ceea ce trebuia făcut, pacientul fiind foarte agitat. Am luat decizia de a fi trimis pentru examen de specialitate în Secţia de psihiatrie. Repet, pentru tratament de specialitate, nu l-am internat expres acolo ca să scap de el“, a declarat Cornel Fulga, după ce a fost audiat de comisie, potrivit gds.ro.
Paul Stănescu, preşedintele Consiliului Judeţean Olt, instituţie în subordinea căreia se află Spitalul Judeţean, a declarat că va face plângere penală împotriva lui Cornel Fulga dacă acesta va fi găsit vinovat de moartea bărbatului din Găneasa.
Același medic a mai fost cercetat acum doi ani pentru uciderea altui pacient. Atunci a fost suspendat de Colegiul Medicilor, însă a acționat în instanță instituția și a fost reangajat.