Evenimentul Zilei > Social > Medicul specialist Adrian Creangă, ales în conducerea europeană a chirurgilor OMF
Medicul specialist Adrian Creangă, ales în conducerea europeană a chirurgilor OMF

Medicul specialist Adrian Creangă, ales în conducerea europeană a chirurgilor OMF

Conf. dr. Adrian Creangă, din Constanța, a devenit, în urmă cu câteva zile, vicepreședintele Board-ului European de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială (OMF). Alegerile au avut loc la Bruxelles, în cadrul ședinței anuale a Board-ului European de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială a Uniunii Europene a medicilor specialisti (UEMS).

Board-ul European de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială se ocupă de aspectele profesionale ale specialității de Chirurgie OMF, organizând inclusiv evaluarea candidaților în vederea obținerii diplomei europene de medic specialist în chirurgie OMF. În cadrul acestui for, fiecare țară are doi delegați, România fiind reprezentată de Conf. Univ. Dr. Adrian Creangă și prof. Univ Dr. Alexandru Bucur.

Reputatul medic specialist, Adrian Creangă, face parte din acest organism de conducere de peste 10 ani. Inițial a avut statutul de observator (până la momentul aderării la UE), ulterior devenind membru delegat. Din 2012, Conf. Univ. Dr. Adrian Creangă a făcut parte din comisia de evaluare a Boardului-ul European de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială. Următoarea evaluare urmează să fie organizată în anul 2019, în Germania.