Medicina şi Dreptul pun la bătaie cele mai multe locuri pentru absolvenţii de liceu.

Medicina şi Dreptul pun la bătaie cele mai multe locuri pentru absolvenţii de liceu.

Anul acesta, Facultatea de Medicină a UMF "Carol Davila" din Bucureşti pune la dispoziţia celor care au promovat examenul de bacalaureat 1.500 de locuri. Aceasta este urmată în clasamentul facultăţilor care scot la concurs cele mai multe locuri, de Facultatea de Drept a Universitaţii din Bucureşti, unde de la toamnă pot învăţa maximum 1 000 de studenţi.

Ambele facultăţi organizează ca şi în anii precedenţi examene de admitere pentru absolvenţii de liceu care îşi doresc să le urmeze cursurile.

Specializarea Limbi Străine din cadrul Universităţii Bucureşti încheie podiumul cu un număr de 750 de locuri.

Facultatea care se află an de an în topul celor mai "vânate" de absolvenţii de liceu, Academia de Studii Economice din Bucureşti pune la bătaie 550 de locuri la specializarea Contabilitate şi informatică de gestiune. Concursul de admitere include redactarea unui eseu motivaţional privind alegerea făcută.

Cei care au trecut de emoţia examenului de bacalaureat se pot înscrie pentru ocuparea unui loc în cadrul Academiei de Studii Economice în perioada 15-18 iulie, urmând ca pe 19 iulie să fie afişate rezultatele obţinute la eseul motivaţional. Pe 21 iulie candidaţii care optează pentru un program de studii cu predare într-o limbă străină vor susţine un test de competenţe lingvistice, rezultatul acestora urmând să fie afişat în data de 22 iulie.

Pe 23 iulie vor fi afişate listele cu candidaţii repartizaţi pe locurile finanţate de la bugetul de stat , la taxă şi a celor aflaţi în aşteptare, urmând ca listele finale să fie afişate pe 29 iulie.

Universitatea "Babeş Bolyai" din Cluj Napoca scoate la concurs 425 de locuri la specializarea Limba şi Literatura Maghiară cu o Limbă Modernă şi 400 de locuri la Contabilitate şi Informatică de Gestiune.

400 de locuri la trei specializări pune la bătaie şi Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi: Informatică, Limbi şi Literaturi Moderne, Economie şi Afaceri Inernaţionale.

Pentru cei pasionaţi de tehnică, Universitatea Politehnica din Bucureşti oferă 300 de locuri la Automatică şi Informatică Aplicată iar Universitatea Tehnică de Construcţii din Bucureşti are 400 de locuri la specializarea Inginerie şi Managemnet în alimentaţia publică şi agroturism. Cei din provincie pot studia şi ei Construcţii civile, industriale şi agricole la Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi care are anul acesta 390 de locuri.