La Universitatea de Medicină şi Farmacie din Bucureşti s-au înscris, anul acesta, peste 3.200 de candidaţi, dintre care mai mult de jumătate au optat pentru specializarea Medicină Generală. Aici, concurenţa ajunge la aproape cinci candidaţi pe loc, mai mare şi decât cea de anul trecut, când s-a înregistrat recordul de candidaţi din ultimii 20 ani.
Ceea ce nu e rău deloc, pentru că sistemul nostru sanitar are mare nevoie de specialişti. Din păcate însă, mulţi dintre cei veniţi la înscrieri nici n-au intrat bine şi sunt pe picior de plecare. Cei care aleg să rămână în ţară nu vor să lucreze în spitalele de stat, ci vor să profeseze în propriile cabinete.
În ultimii cinci ani, de pe băncile facultăţii au ieşit 7.000 de medici, însă peste 10.000 au părăsit din sistemul sanitar şi au ales să muncească în spitalele din Occident. Examenul de admitere la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii Carol Davila din Capitală va avea loc în data de 25 iulie.
Goana după grade
Deşi sunt apuse sunt şi vremurile când la Academia de Poliţie, peste 20 de candidaţi să băteau pe un loc, concurenţa se menţine încă ridicată. În ciuda tăierilor de salarii şi de sporuri, rămâne siguranţa locului de muncă, astfel că 15 fete se bat pe un loc la Academia de Poliţie. Concurenţa la băieţi este ceva mai mică, opt candidaţi pe loc. Examenele la poliţie vor începe miercuri.
Limbile străine, geografia, jurnalismul şi cibernetica sunt alte facultăţi căutate de tineri. Deşi oferta de muncă în acest domeniu este bogată, interesul este mic pentru facultăţile grele de Inginerie.
CITIŢI ŞI:

  • ADMITERE LA FACULTATE. Bătaie pe locuri la Geografie şi Economie. Fizica, „Cenuşăreasa” facultăţilor 
  • ANUNŢUL SCANDALOS afişat la Facultatea de Jurnalism