Evenimentul Zilei > Actualitate > Medicii șpăgari, înregistrați! „Uite cât de puțin mi-a dat SCÂRBA asta!” Scandalul care aruncă sistemul sanitar în aer!
Medicii șpăgari, înregistrați! „Uite cât de puțin mi-a dat SCÂRBA asta!” Scandalul care aruncă sistemul sanitar în aer!

Medicii șpăgari, înregistrați! „Uite cât de puțin mi-a dat SCÂRBA asta!” Scandalul care aruncă sistemul sanitar în aer!

Medicii șpăgari de la secția de ortopedie a Spitalului Județean din Piatra Neamț, care jelesc acum în arest preventiv că vor să fie lăsați liberi de magistrați, au fost înregistrați când își numeau pacienții „scârbe”, pentru că sumele date erau prea mici pentru cât considerau ei că merită.

Cei patru medici ortopezi aflați în arest preventiv au cerut eliberarea, însă judecătorii au folosit ca motiv să le prelungească mandatul chiar înregistrările realizate în cabinetele lor. Prezentarea dovezilor a lăsat audiența cu gura căscată. Filmările atară cum se adunau să-și numere banii din plicurile primite, apoi comentau între ei sumele şi îi numeau „scârbe” pe cei care le dăduseră mai puţin decât considerau ei că merită.

Mai rău, unul dintre aceştia a fost înregistrat când le spunea unor colege că „nu ştie să negocieze cu pacienţii”.

Cei patru sunt acuzaţi și că au primit mită pentru a da certificate false, folosite pentru obţinerea unor pensii de boală.

Drept urmare, în afară de disperțul audienței, cei patru medici șpăgari au primit astăzi prelungirea mandatului de arest preventiv.

Filmați prin oglinda de la vestiar

Informațiile jurnalistilor din presa locală sunt ulluitoare. Anchetatorii arată cum au lucrat aceștia pentru a-i prinde pe cei cinci medici (Berea, Nanu, Borș, Guțu și Bucătaru): au folosit aparatură audio-video performantă. În cazul medicilor, a fost amplasată aparatură specială (microcamere video)  în locuri unde au fost monitorizați toți medicii. Tehnica audio/video a fost montată într-o oglindă din camera de gardă a medicilor, unde este și vestiarul. Aici ar fi fost locul în care discutau cu pacienții și încasau bani de la aceștia. În cele mai multe cazuri, ar fi vorba de sume de bani modeste, de ordinul sutelor (500, 600, 700 de lei), pe care medicii le-ar fi primit de la apartinătorii bolnavilor. De asemenea, din înregistrări nu reiese că toți medicii ar fi condiționat actul medical, în multe situații fiind vorba de plicul cu bani oferit de bolnavi în semn de mulțumire. În cazul doctorului Borș, care activa la Policlinică, sumele ar fi de ordinul zecilor de lei, cărora li se adaugă diverse bunuri: țigări, sticle de whiskey, pe care le-ar fi primit de la pacienți. Doctorul Borș este suspectat că ar fi primit și bani pentru a elibera concedii medicale.

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: