Medicii români și-au încheiat misiunea umanitară. Mesaje emoționante din R. Moldova

Echipa de medici si asistenti romani care va pleca in misiune în Republica Moldova pentru a sprijini personalul medical din aceasta tara, aflat în prima linie de lupta impotriva epidemiei de coronavirus.

Vineri după amiază, cei 42 de medici români și-au încheiat misiunea în Republica Moldova. Ceremonia oficială de încheiere a misiunii umanitare a avut loc, vineri după-amiază, în fața Executivului, în centrul Chișinăului.

România te iubim, România îți mulțumim”, au aclamat mai mulți unioniști, prezenți la ceremonie. Medicii români au fost decernați cu Diploma de Onoare a Guvernului R.Moldova.

„Misiunea Dvs este mai mult decât o misiune de sprijin. Ați venit în R.Moldova să ne ajutați, să combatem un pericol enorm pentru sănătatea și viața cetățenilor R.Moldova, fraților voștri care trăiesc aici. Misiunea Dvs este un semnal că R.Moldova are prieteni și noi, moldovenii, avem frați și surori care pot să ne ajute. Apreciem cât se poate de înalt gestul poporului român anume în această perioadă de grea cumpănă. Vă mulțumim pentru exemplele bune și pentru ajutor. Acest ajutor enorm denotă încă o dată cât de aproape suntem. Vă așteptăm la noi, să vă simțiți ca acasă”, a declarat prim-ministrul Ion Chicu,

„Pentru contribuția substanțială și participarea activă la acțiuni social-umanitare și susținerea sistemului medical din R.Moldova”, medicii voluntari din România au fost decernați cu Diploma de Onoare a Guvernului.

„Mulțumim statului român, Guvernului României, tuturor medicilor care au fost în misiunea de asistență de la Cahul pentru frumosul și frățescul gest de a veni aici, alături de medicii din Cahul, pentru a trata și a oferi această asistență medicală. Vă mulțumim din suflet. Aveți tot respectul nostru pentru ceea ce faceți și vă mai așteptăm”, a declarat primarul municipiului Cahul, Nicolae Dandiș.

„Colegii din Republica Moldova au fost deschiși, ne-am familiarizat repede cu protocoalele lor. La Terapia Intensivă a fost o muncă continuă cu pacienții în stare gravă. Colaborarea a fost una excelentă. Am reușit să lucrăm cot la cot cu toții: cu infirmierele, medicii, șefii de secții, șefii de catedre, profesori”, a declarat specialistul în Anestezie și Terapie Intensivă, Cercel Silviu Paul, de la spitalul din București.

„Aici la Spitalul Clinic Republican am găsit un colectiv unit, închegat. Personalul medical din cadrul spitalului este foarte bine pregătit. Respectă întocmai protocolul și ghidurile necesare. Am învățat de la ei și ei de la noi. Mulțumim tuturor pentru ospitalitate ”, a declrat locotenentul doctor, medic specialist Medicină Internă, Ancuța Mihai,

”Mulțumim, eroilor din prima linie.Sunteți siguranța, unitatea, prietenia și sprijinul nostru”

Și Consulatul României la Bălți a transmis un mesaj pentru medicii români. „Mulțumim, eroilor din prima linie” este expresia care se cuvine s-o folosim cât mai des, în special în această perioadă de grea încercare pentru întreaga planetă, când milioane de medici și asistenți medicali sunt expuși, zilnic, riscurilor și pericolelor de infectare, de îmbolnăvire, de extenuare fizică și morală, dar continuă să vegheze sănătatea pacienților, oferind asistență medicală și salvând vieți.

Colectivul Consulatului General al României la Bălți își exprimă profunda mulțumire și recunoștință pentru echipa medicală din țara noastră care a venit în municipiul Bălți, tânără, extrem de profesionistă, pentru care pacientul este în primul rând un om și apoi, un bolnav. În aceste momente foarte dificile Dumneavoastră sunteți siguranța, unitatea, prietenia, sensibilitatea și sprijinul nostru”.