Evenimentul Zilei > Actualitate > Medicii din Wuhan, grav afectați de coronavirus, au devenit negri. Imagini şocante în articol
Medicii din Wuhan, grav afectați de coronavirus, au devenit negri. Imagini şocante în articol

Medicii din Wuhan, grav afectați de coronavirus, au devenit negri. Imagini şocante în articol

Doi medici chinezi care erau grav bolnavi de COVID-19 s-au trezit negri la piele. Dr. Yi Fan și Dr. Hu Weifeng, amândoi 42 de ani, s-au infectat cu noul coronavirus în timp ce tratau pacienții la spitalul central Wuhan în ianuarie.

Culoarea anormală a pielii a fost cauzată de dezechilibrele hormonale în urma afectării ficatului de către virus, a spus medicul lor pentru presa chineză.

Dr. Yi, cardiolog, a învins COVID-19 după ce a fost conectat la un aparat de resuscitare numit ECMO timp de 39 de zile. ECMO este o procedură de menținere în vieță: înlocuiește funcțiile inimii și ale plămânilor prin pomparea oxigenului. Dr. Yi a vorbit astăzi  de pe patul său de spital și a spus că în mare parte și-a revenit. El a spus că se poate mișca în pat în mod normal, dar totuși are probleme cu mersul.

Dr. Yi Fan: înainte şi după tratament

Dr. Hu Weifeng: înainte şi după tratament

.

Starea Dr. Hu a fost mai gravă. Urologul a stat la pat 99 de zile, iar starea generală de sănătate a acestuia este slăbită, a spus dr. Li Shusheng care l-a tratat pe dr. Hu.

Dr. Li Shusheng  suspectează că pielea celor doi medici a devenit întunecată din cauza tipului de medicamente primite la începutul tratamentului, spunând că unul dintre efectele secundare ale medicamentului este întunecarea culorii pielii. Nu a numit medicamentul care a avut acest efect straniu asupra celor doi medici.

Oricum, se aștepta ca pielea celor doi medici să revină la normal după ce funcția lor hepatică se va îmbunătăți, notează Daily Mail.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: