”Din discuțiile pe care reprezentanții Promedica le poartă cu medicii din Franța am aflat că tot mai multe cadre medicale s-au alăturat grupului „Inter-urgență”, care denunță lipsa de personal și resurse material din sectoarele de urgență. 

Potrivit colectivului „Inter-urgenta", medicii din 75 de servicii de urgență din Franța sunt în grevă. Și cadrele medicale din cadrul spitalului Château-Gontier-sur-Mayenne, care s-au alăturat mișcării greviste, denunță condițiile de muncă, solicită mai multă resursă umană și majorări salariale”, au transmis reărezentanții Promnedica. 

Greva a început, marți, 28 mai, la Paris. De atunci, mișcarea s-a răspândit în toată Franța. 
Pe 6 iunie, se pregătește un miting național prin care medicii francezi doresc să tragă un puternic semnal de alarmă cu privire la condițiile de lucru, de care sunt nemulțumiți și pentru care cer autorităților soluții.

România este o pepinieră de medici pentru întreaga lume. Oficial în perioada 2010-2016 peste 16.000 de cadre medicale au cerut eliberarea certificatelor profesionale de la Colegiul Medicilor din România. În continuare, un număr semnificativ de medici români lucrează în spitalele franceze.