Student în anul IV la Medicină, Alexandru George Roșu este unul dintre cei șapte premianți din prima serie a Proiectului „Consiliere, orientare profesională și elemente de practică în ortopedia și traumatologia pediatrică”, derulat de Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „M.S. Curie”
Orientarea profesională pe baze științifice în care sunt implicați medici celebri de la Spitalul Clinic de Urgență „M.S. Curie” continuă. În această vară începe cel de-al doilea stagiu al proiectului POSDRU/161/2.1/ G/139364, derulat, cu fonduri europene, de Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „M.S. Curie”, în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, din București. Stagiul în care vor fi acceptați alți 92 de studenți de la universitatea mai sus amintită, după ce în septembrie anul trecut au fost consiliați și orientați profesional primii 58 de studenți din totalul celor 150 prevăzuți a fi instruiți în acest sens în cadrul proiectului.
Premianții seriei I
Dintre cei 58 de studenți consiliați în prima serie, șapte au primit premii și mențiuni.
Printre ei se numără și Alexandru George Roșu, student în anul IV la UMF „Carol Davila”, care ne-a dezvăluit ce a însemnat pentru el cursul pe care l-a urmat în cadrul proiectului: „La acest curs ne-au fost prezentate tehnici operaționale în traumatologie și ortopedie pediatrică, în special fracturi și rezolvarea lor chirurgicală, pe care nu le învățăm în timpul facultății. Am fost puși în situații practice de a lucra pe mulaje și diferite segmente de os. Eu îmi doream - de dinainte de a urma cursul - să aleg la rezidențiat o specializare chirurgicală. Cursul m-a ajutat să-mi definesc și să-mi cizelez abilitățile, m-a ajutat să mă orientez, m-a ajutat foarte mult cu privire la această decizie! După acest curs, Ortopedia Pediatrică, Chirurgia Ortopedică Pediatrică și Ortopedia pentru adulți reprezintă pentru mine un Top 3”, ne-a declarat premiantul.
Prof. dr. Gheorghe Burnei, șeful Clinicii de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică de la Spitalul “MS Curie”, managerul proiectului și unul dintre medicii care i-au învățat și asistat pe studenți, ne-a declarat: „Pasiunea lor e atât de mare încât o parte dintre ei s-au hotărât să se specializeze și în ortopedie pediatrică, alegându-și acest domeniu pentru a-și face lucrările de diplomă și chiar de doctorat. Sper că vor deveni medici care să efectueze intervenții operaționale dificile și că vor face și muncă de cercetare!”. Studentii interesati pot afla mai multe accesând site-ul proiectului http://practicaortopediepediatrica. ro/