Medicii catolici germani oferă homosexualilor tratament homeopat

Medicii catolici germani oferă homosexualilor tratament homeopat

O asociaţie a medicilor catolici din Germania susţine că poate vindeca orientarea sexuală a homosexualilor şi lesbienelor cu ajutorul unor pilule pe bază de zahăr, însă numai la cererea acestora. "Homo-homeopatia" a fost aspru criticată de organizaţiile care militează pentru drepturile minorităţilor sexuale, scrie publicaţia Der Spiegel.

Prima reacţie a venit din partea Federaţiei Lesbienelor şi Homosexualilor din Germania (LSVD), care s-a declarat scandalizată după ce a aflat că Uniunea Medicilor Catolici (UCP) oferă variante terapeutice pentru homosexuali pe site-ul său. LSVD susţine că aceste pseudo-tratamente nu sunt decât nişte "insulte" care demonstrează "lipsa respectului pentru homosexuali şi bisexuali".

Asociaţia medicilor catolici, care se autodescrie drept "vocea comunităţii medicale catolice", susţine pe site-ul său că, deşi "homosexualitatea nu este o boală", există o serie de tratamente care pot menţine sub control astfel de "înclinaţii" sexuale, în cazul în care pacientul doreşte acest lucru. "Cunoaştem foarte multă lume cu sentimente homosexuale care se află într-o stare de disperare spirituală şi psihologică şi suferă foarte mult. Aceştia pot găsi ajutor la noi sub diferite forme", a declarat Gero Winkelmann, preşedintele Uniunii Medicilor Catolici.

Printre posibilităţile de tratament se numără "tratamentele corporale cu instrumente homeopate", "psihoterapia" sau "consilierea religioasă". Printre tratamentele homeopate controversate împotriva homosexualităţii se numără şi prescrierea de "Globuli", micuţe pilule făcute în mare parte din zahăr.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tratament pentru o boală care nu există

Propunerea unor pseudo-tratamente pentru o boală care nu există este inacceptibilă, a reacţionat LSVD într-un comunicat. "Această ofertă este periculoasă. Ei se folosesc de insecuritatea simţită de tinerii homosexuali sau bisexuali faţă de părinţi şi prieteni. Toţi experţii serioşi au fost de acord că orientarea sexuală ulterioară a adultului este deja evidentă din perioada copilăriei", se mai arată în textul citat.

"Toţi experţii serioşi sunt de acord că orientarea sexuală este deja evidentă în prima fază a copilăriei", conchide documentul.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a scos homosexualitatea din Codul Internaţional al Bolilor la 1 ianuarie 1993.