Evenimentul Zilei > Actualitate > MEDICAMENTUL MINUNE: îl iei, bei și nu te-mbeți
MEDICAMENTUL MINUNE: îl iei, bei și nu te-mbeți

MEDICAMENTUL MINUNE: îl iei, bei și nu te-mbeți

Câțiva profesori de la universitatea americană Yale fac cercetări asupra unui medicament care anulează afectul alcoolului asupra creierului.

Jurnaliștii publicației britanice „Daily Mail” scriu astăzi, în ediția online, că profesorii de la Yale fac cercetări asupra unui medicament – Iomazenil – care ar putea anula efectul alcoolului asupra creierului.
Asta ar însemna, practic, că oamenii pot bea fără să se îmbete. Pentru a testa medicamentul – minune, cercetărorii au încercat, cu ajutorul unui simulator auto, capacitatatea de a conduce a unui șofer care a înghițit pastila, iar apoi a consumat alcool.
Pentru a nu crea nicio confuzie, aceștia au precizat că nu-și doresc să creeze o pilulă care să permită oamenilor să bea fără măsură, ci vor să ajungă prin aceste cerceătri șla pastila „anti- alcool”, care să le taie cheful de băutură persoanelor care consumă aceste substanţe în cantităţi mari.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.