Evenimentul Zilei > Actualitate > SCANDALOS. Ce conțin medicamentele contrafăcute din China
SCANDALOS. Ce conțin medicamentele contrafăcute din China

SCANDALOS. Ce conțin medicamentele contrafăcute din China

Mai multe milioane de capsule de medicamente au fost oprite de pe piaţă deoarece autorităţile au descoperit că acestea conţineau mai multe substanţe periculoase pentru sănătatea oamenilor.

Poliţia chineză a confiscat 77 de milioane de capsule de preparate medicamentoase, având indicii că acestea au fost produse din deşeuri industriale, transmite luni BBC Russian, care citează mass-media de stat chineze.

În urma unei anchete, circa 80 de linii de producţie au fost închise, fiind reţinute mai multe persoane având legătură cu această afacere.
Medicamente fabricate din piei și blănuri de animale
Capsulele erau fabricate din gelatină industrială, care conţinea crom într-o concentrare extrem de periculoasă pentru sănătatea umană, în condiţiile în care cromul însuşi este o substanţă potenţial periculoasă pentru om. Şi mai scandalos a fost faptul că drept materie primă serveau piei şi blănuri de animale, întoarse de la producţie din cauza calităţii inferioare.

Siguranţa produselor alimentare şi a medicamentelor generează temeri în China, fiindcă piaţa abundă de produse contrafăcute sau fabricate din materie primă de proastă calitate.
Sursă: Agerpres
CITIȚI ȘI:

  • REVOLTĂTOR. 11 ingrediente scârboase conținute de principalele alimente pe care le consumăm