Un proces pentru ucidere din culpă a fost intentat de familia lui Prince împotriva doctorului Michael Schulenberg de la spitalul North Memorial Health Care din Minnesota, acuzându-l că a administrat de două ori analgezice puternice "fără un scop medical legitimat în zilele anterioare decesului lui Prince".

"El nu l-a evaluat, diagnosticat, tratat şi consiliat în mod corect pe Prince pentru dependenţa sa recognoscibilă de opiacee şi nu a luat măsuri adecvate şi rezonabile pentru a preveni rezultatul previzibil fatal al acestei dependenţe", notează presa americană care citează acuzaţia formulată împotriva lui Schulenberg, medic de familie.

"Aceste abateri de la normele practicii medicale acceptate au jucat un rol substanţial în moartea lui Prince", se mai arată în documentul preluat de Agerpres.

Interpretul în vârstă de 57 de ani al hitului "Purple Rain" a fost găsit fără suflare, la 21 aprilie 2016, într-un lift din reşedinţa sa din Paisley Park din apropiere Minneapolis, în urma unei aparente supradoze accidentale cu analgezicul opiaceu fentanyl.

Artistul, care a crezut că îşi administra un analgezic uşor, ar fi luat din greşeală medicamentul cu fentanyl, o substanţă de 30-50 de ori mai puternică decât heroina.

În luna aprilie, procurorul Mark Metz a anunţat că investigaţia a fost închisă şi nu a fost începută o urmărire penală asociată decesului cântăreţului pe numele său real Prince Rogers Nelson.

"Fără un mobil şi un suspect identificat", justiţia americană "nu poate declanşa urmărirea penală în legătură cu decesul lui Prince", a declarat la acea vreme Mark Metz. Acesta a reamintit că ancheta a stabilit că medicamentele prescrise de Schulenberg nu au provocat decesul muzicianului.

În paralel, Ministerul american al Justiţiei a anunţat un acord amiabil cu Schulenberg care a recunoscut că a prescris o reţetă de analgezice unui apropiat al cântăreţului deşi ştia că medicamentele erau pentru acesta şi a acceptat să plătească o amendă de 30.000 de dolari justiţiei americane.