Meciul Trump-Biden și influența de la Beijing. Cum amenință China democrația SUA

Meciul Trump-Biden și influența de la Beijing. Cum amenință China democrația SUA

Furt și piratări

PCC colectează datele americanilor – cuvintele lor, cumpărăturile, locul unde se află, fișele medicale, postările, textile lor  și rețelele lor sociale. Aceste date sunt colectate prin breșe în securitatea informatică, prin telecomunicații și produse generice (multe operate de companii subvenționate de PCC, cum ar fi Huawei și ZTE), precum și prin furt.

Beijing a piratat Anthem Health Insurance în 2014; Biroul SUA pentru Managementul Personalului, care deține informații privind autorizarea de securitate pentru milioane de angajați guvernamentali, în 2015; Equifax în 2017; și Marriot Hotels în 2019.

Numai în aceste cazuri, PCC a adunat informații cheie despre cel puțin jumătate din toți americanii aflați în viață, inclusiv numele lor, datele nașterii, numerele de securitate socială, scorurile de credit, dosarele de sănătate și numerele de pașaport.

PCC folosește, de asemenea, comerțul. De exemplu, când Australia a solicitat o investigație independentă a originii și răspândirii coronavirusului, Beijingul a impus un tarif de 80% la exporturile de orz australian, a amenințat că nu va mai cumpăra deloc produse agricole australiene și a semnalat că va împiedica studenții și turiștii chinezi să călătorească în Australia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai recent, PCC ar fi ordonat importatorilor să nu mai cumpere cărbune australian.

Remodelarea organizațiilor internaționale

Remodelarea organizațiilor internaționale este o altă parte a planului Chinei. China a căutat poziții de leadership în cadrul multor organisme mondiale și acum conduce patru din cele 15 agenții specializate ale Națiunilor Unite, mai mult decât Franța, Rusia, Regatul Unit și Statele Unite (ceilalți membri permanenți ai Consiliului de Securitate al ONU) la un loc.