Editura Evenimentul si Capital

UPDATE. Compania UTI iese la ATAC! Replică DURĂ pentru PGMB în SCANDALUL SEMAFOARELOR

Autor: | | 0 Comentarii | 3105 Vizualizari

Au fost stabilite proceduri suplimentare pentru monitorizarea și controlul interescțiilor, pentru ca infrastructura semafoarelor să funcționeze în parametrii normali, precizează Primăria Capitalei.

UPDATE - Compania UTI contrazice afirmațiile reprezentanților PGMB. Firma care se ocupă de semaforizare ne-a transmis următorul punct de vedere:

DEFĂIMARE ÎN LOC DE „REVOLUȚIE” ÎN TRAFIC

SĂ NE AMINTIM DECLARAȚIILE dnei PRIMAR GENERAL din iunie 2016:

„Într-o jumătate de an se va circula mult mai ușor în București... voi face revoluție în materie de trafic în București”. (Sursa)

Reamintim și declarațiile dnei Primar General din iunie 2017, când promitea o îmbunătățire a traficului cu 20-30% și modernizarea tuturor celor 450 de intersecții semaforizate din București până la mijlocul anului 2018 (vezi declarații).

TOT GREAUA MOȘTENIRE?

La finalul anului 2018, după o perioadă în care blocajele din trafic accentuate de agitația sărbătorilor i-au scos din minți pe bucureșteni, iar diagramele anumitor semafoare au fost accesate ilegal, Primăria Capitalei a găsit oportun să creeze o diversiune menită să arunce vina pentru starea deplorabilă a infrastructurii de management al traficul către UTI, deși, de peste 12 luni, compania noastră nu mai este implicată în mentenanța sistemului de management al traficului din București. Printr-un comunicat de presă nesemnat, presărat cu minciuni și omisiuni, se insinuează că UTI este de vină pentru starea proastă a traficului.

Fără îndoială, siguranța traficului este extrem de importantă și serioasă. Pentru aceasta există instituții și specialiști cu competențe necesare, care cunosc implicațiile unei programări conflictuale a culorii verde pentru pietoni și pentru vehicule. Investigațiile vor demonstra ceea ce s-a întâmplat de fapt și cine este autorul acestor intervenții la sistemul de trafic. Dar, a ajunge, prin insinuări și manipulări în presă, practic la o ante-pronunțare voalată a Primăriei Municipiului București (PMB) reprezintă un act grav de defăimare, iar UTI își rezervă dreptul de a-și apăra imaginea în instanță. După aproape doi ani de la începerea „revoluției” în trafic, să invoci „greaua moștenire” nu denotă decât o lamentabilă slăbiciune a actualei administrații a Bucureștiului.

Așadar, respingem ferm orice alăturare a societății noastre cu situația deplorabilă în care se găsește acum traficul din Capitală și amintim că această înrăutățire a apărut după 2013, anul în care a expirat perioada de garanție a sistemului, asigurată de societatea noastră, sistem care la acea dată avea doar 96 de intersecții modernizate din totalul de 450.

ÎN LIPSĂ DE SOLUȚII, MANIPULĂRI ȘI DEZINFORMĂRI

Un exemplu de manipulare și de dezinformare: în comunicat se prezintă poze cu anumite componente ale sistemului de management al traficului fără să se menționeze în ce intersecții se află și fără să se spună că aceste componente erau de fapt în responsabilitatea directă a PMB. Conform contractelor de mentenanță încheiate cu UTI, pe care îi solicităm Primăriei Municipiului București să le facă publice, UTI nu a răspuns niciodată de mentenanța sau de starea tehnică a traseelor de cabluri, a camerelor tehnice, a alimentărilor cu energie electrică sau a dulapurilor cu echipamente amplasate în intersecții. Aceste părți din sistemul de trafic au fost întotdeauna în responsabilitatea directă a Administrației Străzilor București (ASB). Dintre toate aceste subsisteme, UTI a avut în mentenanță numai calculatoarele de trafic amplasate în dulapurile de echipamente ale ASB, camerele video din intersecții și echipamentele de comunicații. Ori, niciuna dintre pozele vehiculate nu este a subsistemelor sau echipamentelor livrate de UTI!

Un alt exemplu de omisiune cu rea-credință este faptul că nici acele controlere (calculatoare de trafic) care au fost „hăckuite” nu au fost livrate de UTI, nu fac parte din intersecțiile modernizate de UTI, sunt echipamente foarte vechi care ar fi trebuit înlocuite în cadrul promisei „revoluții” și care nu au absolut niciun fel de protecție mecanică sau prin parolă, accesul putând fi făcut cu ușurință.

Reaua credință merge și mai departe atunci când PMB își asumă restrângerea cercului de „suspecți” doar la cei 8 tehnicienii ai PMB și ai UTI, menționând însă clar că cei ai PMB trebuie excluși, insinuând astfel voalat că adevărații „suspecți” sunt de la UTI, firma de la care PMB a preluat mentenanța. Reaua credință prin omisiune poate fi ușor demonstrată însă prin faptul că cel puțin alte trei companii mai au expertiză tehnică pentru acest tip de echipament, companii care au lucrat ca subcontractori ai Administrației Străzilor București, pentru mentenanța acestor echipamente.

PMB MIMEAZĂ SURPRIZA

Încă o manipulare grosolană este „surpriza” mimată de PMB privind starea precară a infrastructurii și a echipamentelor sistemului de management al traficului. Menționăm în acest sens că predarea sistemului de către UTI s-a făcut în decembrie 2017, la finalizarea acordului cadru de mentenanță, iar în procesul verbal de predare primire nu s-a făcut nicio mențiune referitoare la starea precară a sistemului, PMB neridicând nicio obiecție. Au fost necesare 12 luni ca să fie „surprinși”?

Sigur că nu. Acest lucru era bine cunoscut și nu a fost nicio noutate pentru nimeni. UTI a făcut pe parcursul anilor zeci de sesizări/propuneri scrise de remediere accelerată și responsabilă a întregului sistem, propunând măsuri concrete în acest sens.

După expirarea contractului de garanție pentru primele 96 de intersecții modernizate și integrate în sistem, la finele anului 2013 (2009–2013, cei 5 ani cu „undă verde”, respectiv perioada în care am avut posibilitatea să ne organizăm un sistem de mentenanță foarte eficient, UTI nu a mai putut reacționa și remedia rapid defecțiunile sistemului. Contractele cadru de mentenanță pe care le-am mai avut pentru aproape toate intersecțiile din București în perioada 2015–2017 au fost simple contracte de intervenție și remediere la cererea Administrației Străzilor. Devizul oricărei reparații trebuia aprobat pentru fiecare defecțiune în parte, apoi trebuiau comandate materialele (PMB nu a fost de acord ca UTI să își facă un stoc de rezervă pentru a accelera intervențiile), apoi urma reparația efectivă. Acest ciclu dura între una și două luni, când, în mod normal, astfel de intervenții ar fi putut fi rezolvate în maxim 48 de ore.

A MURIT! Avea doar 40 de ani! Romanii sunt socati! Care e cauza decesului

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI