Evenimentul Zilei > Economie > Parlamentul European: Sancţiuni dure pentru ţările cu deficite prea mari
Parlamentul European: Sancţiuni dure pentru ţările cu deficite prea mari

Parlamentul European: Sancţiuni dure pentru ţările cu deficite prea mari

Parlamentul European şi-a dat miercuri acordul pentru un pachet de şase propuneri legislative ('six pack') care întăreşte disciplina bugetară a ţărilor din UE, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Pachetul respectiv prevede şi sancţiuni pentru statele cu deficite scăpate de sub control, cu scopul de a învăţa lecţiile crizei datoriilor, relatează AFP.

Votul eurodeputaţilor, reuniţi în sesiune plenară la Strasbourg, va permite intrarea în vigoare a acestui dispozitiv discutat de aproape un an şi care a fost deja acceptat de statele membre ale Uniunii Europene.

În viitor, conform noului dispozitiv, vor putea fi adoptate sancţiuni financiare mai rapid şi mai uşor, sub forma transformării în amenzi împotriva ţărilor considerate a avea o politică prea lejeră în faţa unor deficite bugetare în creştere.

Acest acord a fost deseori blocat de Franţa care a dorit să acorde mai multă libertate guvernelor naţionale în blocarea amenzilor care ar putea veni de la Bruxelles. Acum s-a stabilit ca aceste sancţiuni să fie aplicate dacă majoritatea statelor sunt de acord cu ele.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: