Parlamentul regional al landului Renania de Nord-Westfalia se va reuni în această duminică , în cadrul unei sesiuni extraordinare, pentru a discuta ce măsuri trebuie luate în cazul sutelor de muncitori de la abatorul care acum a devenit, de fapt, un focar de Coronavirus.

Guvernul local ia în calcul reinstituirea unei izolări regionale ca răspuns la noul focar de coronavirus care afectează peste 1.000 de lucrători într-un abator.

Armin Laschet, premierul landului, urmează să se deplaseze până la abatorul din Guetersloh pentru a stabili exact care este situația acolo și pentru a discuta cu echipa însărcinată cu gestionarea crizei şi cu soldaţii desfăşuraţi la faţa locului.

Laschet intenţionează să asiste la sesiunea specială a parlamentului regional prin videoconferinţă şi urmează să facă o declaraţie pentru presă.

Până la acest moment, el nu ar fi exclus recurgerea la impunerea unei izolări regionale ca răspuns la focarul de coronavirus din oraşul Rheda-Wiedenbrueck.

Toţi lucrătorii de la abator sunt în prezent în carantină, dar este posibil ca măsura să nu fie suficientă, deoarece lucrătorii şi-ar fi putut infecta prietenii şi familia, care la rândul lor ar fi putut să o răspândească altor persoane cu care au venit în contact.

Testele efectuate pentru depistarea virusului la cei 6.500 de lucrători de la abatorul din Toennies continuă duminică. Până în prezent, 1.029 au fost testaţi pozitiv.

Renania de Nord Westfalia a fost unul dintre primele landuri grav lovite de epidemia de coronavirus. Laschet a fost unul dintre responsabilii germani care au pledat viguros pentru relaxarea măsurilor de restricţie impuse din cauza COVID-19.

În urmă cu câteva zile însă, premierul landului Armin Laschet susținea că românii și bulgarii ar fi vinovați de răspândirea noului coronavirus în regiunea sa, dar apoi a revenit asupra declarației.

Până în prezent în Germania au fost înregistrate 8.880 de decese din cauza COVID-19, potrivit institutului, scrie Digi24.