Evenimentul Zilei > International > Măsuri de urgență în Italia. Sute de persoane sunt în carantină
Măsuri de urgență în Italia. Sute de persoane sunt în carantină

Măsuri de urgență în Italia. Sute de persoane sunt în carantină

Autoritățile din Italia sunt în alertă maximă după ce au fost semnalate mai multe cazuri de îmbolnăviri cu virusul ucigaș.

 

Autoritățile din Italia sunt în alertă maximă după ce au fost semnalate mai multe cazuri de îmbolnăviri cu virusul ucigaș.

Mai multe familii de români din localitatea Codogno unde trăiesc aproximativ 8.000 de persoane au intrat în carantină.

Şcolile şi restaurantele au fost închise, iar copiii au fost testaţi pentru coronavirus. Potrivti statisticilor, în oraș sunt înregistraţi 355 de români. Presa italiană vorbește despre 4.200 de cetățeni din Veneto care vor fi testați, iar regiunile din nordul Italiei se pregătesc să intervină de urgență.

Românii din oraşul italian Codogno au fost îndemnaţi să rămână într-o carantină voluntară pentru următoarele două săptămâni.

„Spitalul din Codogno este închis. Ieri, toţi elevii de la şcolile din Codogno au mers să facă teste pentru coronavirus. Şcolile, restaurantele şi barurile sunt închise. Românii din Codogno, prin ordonanţă a primarului, vor fi două săptămâni în carantină. Li s-a transmis să rămână în case. Nu vor merge la muncă şi vor primi de la ministerul Sănătăţii o foaie de concediu medical”, a declarat, un preot care slujește la biserica din localitatea Lodi.

Vineri, autorităţile au anunţat că cel puţin nouă oraşe din Lombardia şi unul din Veneto au închis barurile, şcolile şi alte locuri publice din cauza suspiciunilor de contaminare cu noul coronavirus. Această decizie a fost luată de Ministerul Sănătăţii în acord cu cele două regiuni implicate, după ce un prim focar autohton italian a fost identificat la Codogno, în apropiere de Lodi.

„De ieri suntem în casă, ieri și astăzi, tot ce știu, știu din presă sau de pe Internet, adevăr sau speculație nu știu ce să vă spun, realitatea nu se știe. Cert e ca trebuie să stăm în casă. Nu am fost obligați, nu este o carantină obligatorie, ni s-a spus că ar fi preferabil și mai bine pentru noi să rămânem în case. Panică, alertă, teamă, e normal, discutam cu soțul că vrem să plecăm în România, suntem conștienți că fără o testare nu putem pleca, vrem să o facem, nu vrem să punem în pericol pe nimeni, familia, apropiații. Dacă sunt simptome trebuie să sunăm la 112, nu avem voie să ne apropiem de spitale, mai ales spitalul din Codogno e înconjurat de ambulanțe, ni s-a spus că nu avem voie în urgență sau spitalul respectiv”. a declarat o româncă stabilită în Italia.

Între timp, numărul persoanelor infectate din Italia a continuat să crească. Ultimul bilanţ este de 51 de bolnavi, dintre care 39 sunt în regiunea Lombardia. Alţi 11 sunt în regiunea Veneto, în timp ce în regiunea Lazio a fost confirmat un caz. Coronavirusul a provocat două decese în Italia.

Un prim deces cauzat de această pneumonie virală în Italia, cel a unui bărbat de 78 de ani, a fost anunţat în cursul nopţii. Bărbatul era internat de zece zile la Veneţia, în nordul Italiei, pentru o boală care nu avea legătură cu coronavirusul, a precizat ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, potrivit ziarulprofit.ro

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: