Autoritățile din Mumbai au ordonat firmelor care nu furnizează „servicii esențiale” să-și reducă la jumătate personalul, ca o măsură de control al epidemiei cu noul coronavirus.

Pe de altă parte, Mumbai, metropolă dens populată, cu 18 milioane de locuitori, a autorizat spitalele și autoritățile aeroportuare să marcheze cu cerneală care nu poate fi ștearsă mâinile persoanelor controlate pozitiv la Covid-19, pentru a indica perioada de izolare pe care acestea trebuie să o respecte, scrie Reuters.

Pe Internet, măsura a fost criticată pentru că ar aduce aminte de metodele naziste din lagărele de concentrare, unde deținuților li se tatua un număr pe antebraț.

Aceste măsuri vin la câteva zile după ce autoritățile din Mumbai au închis școlile, cinematografele, centrele comerciale, sălile de sport și au interzis adunările în masă.

Provincia Maharashtra, în vestul țării, unde se află Mumbai, este regiunea cea mai afectată de coronavirus, cu 39 de cazuri confirmate de contaminare, adică aproximativ un sfert din cazurile raportate în țară.

Luni, India a luat noi măsuri de călătorie care vizează resortisanții străini. A interzis intrarea pe teritoriul său a călătorilor din țările Uniunii Europene, Turciei sau Marii Britanii.