Evenimentul Zilei > Social > Măsuri antişpagă la Serviciul Permise Argeş
Măsuri antişpagă la Serviciul Permise Argeş

Măsuri antişpagă la Serviciul Permise Argeş

Mai-marii de la Interne au găsit o modalitate de a pune capăt şpăgilor care ar fi putut fi „încasate“, în continuare, de poliţişti de la Serviciul Permise Argeş, la proba teoretică a examenului auto: examenul va fi susţinut pe calculator mai devreme decât era programat.

„Mai exact, chestionarele pe hârtie vor fi înlocuite de cele pe computer de marţi, 1 iulie“, au precizat oficialii ministerului. Potrivit prefectului de Argeş, Ion Popa, de săptămâna viitoare, calculatorul va selecta, aleatoriu, pentru fiecare dintre viitorii şoferi, câte un set de 26 de întrebări – din cele 1.000 existente în baza de date -, iar în momentul în care candidatul a răspuns greşit la cinci dintre acestea, va fi declarat respins.
 
„Monitorul fiecărui computer este dotat cu o cameră video care supraveghează zona din jurul candidatului, iar în eventualitatea în care o persoană neautorizată se apropie de acesta, programul se încheie automat, iar candidatul este eliminat. (…) Mai mult, tot computerul este cel care va alege nu doar data de examinare, ci şi examinatorul“, a mai spus prefectul. În paralel, Direcţia Regim Permise de Conducere va propune modificarea legislaţiei astfel încât ambele probe ale examenului pentru obţinerea permisului auto să poată fi susţinute doar în localitatea de domiciliu sau de „rezidenţă obişnuită“ a candidatului.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: