Evenimentul Zilei > Actualitate > Masterele, în ceaţă
Masterele, în ceaţă

Masterele, în ceaţă

Deşi mai sunt aproximativ trei săptămâni până la începerea noului an universitar, Ministerul Educaţiei nu a transmis universităţilor numărul de locuri pe care intenţionează să le finanţeze în cadrul programelor de master, atrag atenţia reprezentanţii Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR).

„ANOSR consideră că situaţia creată afectează întreg sistemul universitar şi solicită MECTS soluţionarea în regim de urgenţă a problemelor apărute, precum şi adoptarea unor soluţii de tranzitie în implementarea noii Legi a Educaţiei care să minimizeze impactul negativ produs în special în rândul studenţilor”, este poziţia reprezentanţilor studenţilor.
Aceştia atrag atenţia că nepublicarea numărului de locuri bugetate la master bulversează studenţii, dar şi procesul administrativ din universităţi.
„Ţinând cont de faptul că studenţii reprezintă o categorie socială pentru care aspectele financiare sunt decisive, posibilitatea de a accesa un loc bugetat pentru un programul de master dorit este de maximă importanţă. Ţinând cont de faptul că în numai trei săptămâni, universităţile vor trebui să organizeze procesul de admitere la master, ANOSR consideră că într-un sistem deja birocratizat, această întârziere va determina superficialitate şi scăderea calităţii procesului”, subliniază Daniela Alexe, Preşedintele ANOSR

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: