Evenimentul Zilei > International > Rusia a prezentat un material video cu o armă laser modernă de tip „instalator”
Rusia a prezentat un material video cu o armă laser modernă de tip „instalator”

Rusia a prezentat un material video cu o armă laser modernă de tip „instalator”

Un post de televiziune rusesc de stat, "Rusia 24", a prezentat un nou material video propagandistic, în care se arată cum testează armata rusă noua stație laser în versiunea "instalator".

De asemenea, se poate observa, în materialul video, o nouă turelă a armei cu laser, echipată cu conducte pentru eliminarea deșeurilor și alte țevi, de tip coș, pentru eliminarea gazelor rezultate în urma operării armei.
Potrivit unei surse locale, acesta este unul dintre primele prototipuri ale noului sistem de armă cu laser. În timpul testelor, rușii au folosit materiale pre-existente și, din acest motiv, prototipul a fost echipat cu țevi pentru deșeuri și coșuri de eliberare a gazelor, pentru protecția elementelor sensibile ale noului sistem.
La începutul acestei luni, oficialii au anunțat că Rusia proiectează, în prezent, o nouă serie de arme cu laser de mare putere, care pot fi montate pe camioane ale armatei și pe vehicule speciale.
Mass-media din Rusia au publicat recent informații despre existența unui nou tip de armă cu laser, concepută pentru a doborî drone, aeronave și chiar sateliți ai inamicului.
La 1 martie, Ministerul Rus al Apărării a lansat înregistrări video care prezintă noul sistem mobil de arme cu laser de mare putere proiectat în Rusia.
Apariția acestor sisteme moderne de arme cu laser în Rusia reprezintă o mare surpriză pentru experții militari. Până în prezent, nu se știe aproape nimic despre noul sistem militar sau despre alte proiecte de dezvoltare a armelor cu laser.