Mașinile vor fi interzise în Parcul Herăstrău. Clienții cluburilor și localurilor de lux din zonă, obligați să se deplaseze pe jos

Mașinile vor fi interzise în Parcul Herăstrău. Clienții cluburilor și localurilor de lux din zonă, obligați să se deplaseze pe josSursa: Horia Tomescu/ Facebook

Viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu, a solicitat Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti să ia toate măsurile necesare pentru interzicerea circulației mașinilor în Parcul Herăstrău, pe aleile cu acces dinspre Șoseaua Nordului.

Acest lucru înseamnă că cei care frecventează localurile de lux din zona Parcului Herăstrău vor fi nevoiți să o ia la pas pentru a ajunge unde își propun. În zonă se află o mulțime de restaurante exclusiviste, iar clienții acestora obișnuiau adesea să își lase mașinile parcate chiar în fața localurilor.

De asemenea, în interiorul parcului sunt amplasate mai multe terenuri de fotbal și de tenis, ceea ce înseamnă că cei care obișnuiesc să vină cu mașina să practice sport aici o vor face fie cu bicicleta, fie pe jos.

Mașinile vor fi interzise în Parcul Herăstrău

„Am dispus Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti să ia toate măsurile necesare pentru a interzice circulația vehiculelor în parc pe aleile cu intrare dinspre Șoseaua Nordului, conform legislației în vigoare.

Deținătorii de autovehicule staționați în aceste locații vor fi notificați începând de astăzi, urmând ca de miercuri, 7 iunie 2023 aceste alei să redevină exclusiv pietonale.

Bucureștiul are privilegiul de a avea unele dintre cele mai vechi și mai frumoase parcuri și grădini publice din România, unul dintre parcurile istorice semnificative este Parcul Regele Mihai (Herăstrău), monument istoric de importanță națională, declarat zonă construită protejată de peste douăzeci de ani”, a anunțat Horia Tomescu, viceprimarul Bucureștiului.

Potrivit declarațiilor viceprimarului, o suprafață de aproximativ șapte hectare din Parcul Herăstrău a fost vândută în anul 1999 de către Biroul de Turism și Tranzacții (BTT) către o firmă privată.

A urmat o lungă bătălie în instanțele de judecată, în momentul de față există hotărâri definitive și irevocabile prin care Municipiul București este proprietarul și ALPAB este administratorul pentru această suprafață de domeniu public”, a mai punctat acesta.

Parcul Regele Mihai I sau așa cum e el cunoscut Parcul Herăstrău este situat pe malul Lacului Herăstrău și se întinde pe o suprafață de 110 hectare, dotat cu șalupe, vaporașe și hidrobiciclete, este utilizat pentru agrement, navigație și sporturi nautice. Parcul Herăstrău a fost amenajat în perioada anilor 1936-1939.

Ne puteți urmări și pe Google News