A apărut mașinăria care face de toate. Robotul, un ajutor esențial

Sursa foto: Youtube

A apărut robotul care strânge gunoiul, taie vegetația în parcuri, livrează alimente și asigură transportul în oraș. Mașinăria s-ar putea apuca de treabă în luna noiembrie.

Mașinăria Citybot a fost proiectată în mai multe variante. Aceasta seamănă cu un robot de la NASA și poate să strângă gunoiul, să taie vegetația în parcuri, să livreze alimente și să asigure transportul în oraș. Se deplasează autonom și își îndeplinește sarcinile cu ajutorul unui program care folosește inteligența artificială.

Robotul urban ar putea începe treaba în luna noiembrie. Pentru început, el va livra alimente unor restaurante și se va ocupa de curățenie într-un parc din centrul localității Petersbrug, potrivit știrileprotv.

Sursa foto: captură ecran

A apărut și primul bucătar robot

Într-un restaurant din Croația a apărut și primul bucătar robot care gătește 70 de feluri de mâncare. Bistro-ul Bots&Pots Sci-Food din Zagreb este singurul loc în care clienții nu intră în contact cu angajații.

Bucătarul robot poate adăuga ulei, condimente și poate prepara cele mai inedite rețete. Există și restaurante în care roboţii amestecă şi prăjesc cartofi prăjiţi şi hamburgeri, prepară pizza sau servesc şi livrează felurile de mâncare.

„A fost într-adevăr o provocare să prepari o mâncare gata de consum din alimente proaspete în cel mai scurt timp posibil şi cât se poate de gustoasă”, a declarat Bujas. „Mâncarea este de calitate superioară”, este de părere Lovro Petar Andrisek, de 18 ani, care a venit la Bots&Pots să îşi sărbătorească ziua de naştere. „Farfuria mea este complet goală”, a declarat el.

Restaurantul care va renunța la angajați

Bucătarul robot numit GammaChef memorează rețeta bucătarilor umani și o gătește de câte ori este nevoie. Cinci bucătari roboţi pot produce fiecare patru mese în 15 minute, sau aproape 100 de feluri de mâncare într-o oră, a declarat Bujas. Proprietarul a mai spus că un bucătar robot costă peste 10.000 de euro. Acesta a transmis că vrea să renunțe la angajați și să aibă doar roboți care să servească clienții restaurantului.

Proprietarul restaurantului a spus că își dorește ca oamenii să poată să își plătească mâncarea fără contact uman.

„Scopul nostru final este de a crea un restaurant fără chelner, fără bucătar şi fără numerar, în care să comanzi, să primeşti şi să plăteşti mâncarea fără contact uman”, a adăugat Bujas.