Maşina Prințului Philip, vândută la licitaţie. Suma record care a fost încasată

Maşina Prințului Philip, vândută la licitaţie. Suma record care a fost încasată sursa foto. EVZ

Celebrul Land Rover care i-a aparținut Prințului Philip al Marii Britanii s-a vândut la licitaţie cu o sumă record.

Maşina vândută la preţ record. Celebrul Land Rover care i-a aparținut Prințului Philip al Marii Britanii a fost scos în licitație acum, în 2023. Mașina care a fost extrem de îndrăgită de Ducele din Edingurg s-a vândut cu o sumă-record, la doi ani de la moartea sa. Abia de curând s-a aflat valoarea care a stabilit un record mondial.

Cu cât s-a vândut maşina prinţului

Mașina Land Rover Defender a fost construită în funcție de dorințele speciale ale fostului soț al Reginei Elisabeta a II-a. Suma pentru care a fost vândută este de nu mai puțin de 123.750 de lire sterline. Anterior, în 2022, fusese vândută cu 44.000 de lire sterline, motiv pentru care vânzătorul de acum se poate lăuda cu faptul că a scos un profit de aproape 80.000 de lire.

Ne puteți urmări și pe Google News
Mașina Prințului Philip / Sursă foto: BANG - Entertainment News

Mașina Prințului Philip / Sursă foto: BANG - Entertainment News

Alte licitaţii importante

Alte licitații importante care au avut loc în anul 2023 și au fost expuse de Iconic Auctioneers sunt:

-Două mașini Ford Capri clasic, făcute celebre într-o televizată emblematică din anii 1970, vândute la licitație pentru peste 160.000 de lire sterline. Cele două modele sunt mașinile reale care au apărut în seria criminală britanică „The Professionals” între 1977 și 1981. Au fost conduse de personajele Ray Doyle și William Bodie, interpretate de Martin Shaw și Lewis Collins;

-Lotus Elan S3 Drophead Coupé din 1955, condus de personajul Emma Peel din Diana Rigg din „The Avengers”, care s-a vândut  pentru 164.250 de lire sterline. Mașina a apărut în 51 de episoade din emisiunea de spionaj din anii 1960.

Necazul neștiut de la nunta Prințului Philip cu Regina Elisabeta a II-a

Pe data de 20 noiembrie 1947, Prințul Philip și Regina Elisabeta a II-a și-au unit destinele. Alteța sa a purtat o rochie de satin Duchesse, concepută de Norman Hartnell,  care a avut nevoie de o echipă de 350 de femei și de un interval de două luni pentru a fi realizată relatează. A strălucit cu vestimentația sa, pe care a asortat-o cu tiara care a fost purtată și de Queen Mary’s Fringe Tiara.

Ce nu s-a știut multă vreme este că tiara s-a rupt cu doar două ore înainte de eveniment. Membrii Casei Regale înclinau să creadă că este un semn rău. Mama sa a încercat să o liniștească și, într-un final, evenimentul s-a terminat cu bine.

(cancan.ro)