Maşină în flăcări, pe DN79 Arad-Oradea

Maşină în flăcări, pe DN79 Arad-Oradea

Torţă pe 4 roţi. S-a întâmplat pe DN79, Arad­-Oradea, unde o maşină mică a ars complet, în această dimineaţa, în urma unui impact deosebit de violent cu un TIR încărcat cu material lemnos.

Accidentul a avut loc la intrarea în localitatea Şimand, din judeţul Arad. O maşină mică a intrat pe contrasens, unde s-a lovit din plin de un TIR, care circula spre Arad. Autoturismul a fost aruncat în şanţul de la marginea drumului. În urma scânteilor produse în momentul impactului, maşina mică a ars ca o torţă. Pompierii din oraşul Chişineu Criş au intervenit pentru a stinge incendiul şi pentru a spăla motorina scursă pe drum.

„Am intervenit pentru stingerea unui incendiu la un autoturism. S-a constatat că incendiul a fost provocat din cauza unui şoc, produs între autoturismul incendiat şi un camion, care s-a răsturnat pe carosabil. Sunt scurgeri de motorină pe carosabil, am intervenit şi pentru spălarea carosabilului“, a precizat sublocotenent Dorel Ciupuligă, de la Garda de Intervenţie Chişineu Criş.

A adormit la volan şi a intrat sub TIR

Ne puteți urmări și pe Google News

Din cauza impactului cu maşina mică, TIR-ul s-a răsturnat pe una din benzile de mers ale drumului. „Autocamionul încărcat cu cherestea circula regulamentar. Din declaraţia şoferului camionului rezultă că autoturismul a intrat frontal sub camion, ricoşând în şanţ, unde a luat foc“, spune ag. şef Gheorghe Blidaru, de la Poliţia Şimand.

Poliţiştii au deschis o anchetă şi spun că din primele date, se pare că şoferul autoturismului a adormit la volan. „C. Ilie de 21 ani, din judeţul Caraş Severin, în timp ce a condus un autoturism Ford Fiesta, din direcţia Arad spre Oradea, a adormit la volan şi a pătruns pe contrasens intrând în coliziune frontală cu o autoutilitară, condusă din sens opus de B. Viorel, de 44 de ani, din judeţul Cluj“, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Arad, Camelia Tuduce-Berar.

Şoferul TIR-ului susţine că nu a mai putut evita impactul, iar maşina i-a apărut brusc pe sensul său de mers. „A intrat sub mine, dintr-o dată am văzut că a intrat în mine, fără nicio frână, fără nimic“, a spus şoferul TIR-ului. Cele 2 victime, doi bărbaţi în vârstă de 21 de ani, aflaţi în autoturism s-au târâit afară din maşina în flăcări, fiind ajutaţi şi de alţi şoferi care au trecut prin zonă.

Victimele au fost transportate cu două ambulanţe SMURD la spitalul judeţean, având răni grave, dar viaţa nu le este pusă în pericol. Traficul a fost complet blocat, iar apoi s-a desfăşurat pe un singur fir până când TIR-ul a fost tras de pe drum.