„Institutul pentru Politici Publice (IPP)constată că «greşelile» structurilor de intervenţie specială ce execută sau participă la descinderi pentru reţinerea unor persoane sau pentru efectuarea unor percheziţii, s-au transformat în fapt curent. Ultimul exemplu este cel de astăzi, 1 februarie 2011, când poliţiştii au intrat în forţă, la ora 6.00 dimineaţa, în casa lui M.Ş. care locuieşte împreună cu soţia şi cei doi copii, în comuna Pantelimon, la o altă adresă decât cea unde se presupunea că s-ar fi aflat persoana căutată”, se arată într-un comunicat de presă al IPP, remis astăzi.
Potrivit reprezentanţilor Institutului, membrii familiei peste care forţele de ordine au intrat „din greşeală” „au fost ameninţaţi cu arma la ceafă, în condiţiile în care chiar persoana căutată era o femeie bănuită pentru fals şi nicidecum pentru o infracţiune violentă, sau despre care existau indicii că s-ar fi opus eventual violent reţinerii”.
„Solicităm domnului Igaş ca MAI să precizeze cum a fost posibil incidentul de astăzi, dacă poliţiştii şi-au cerut scuze pentru eroarea comisă, cine sunt persoanele vinovate de această eroare, în ce măsură aceste erori sunt consemnate în dosarele profesionale ale acestor vajnici luptători”, încheie oficialii IPP.
Forţele speciale ale Jandarmeriei au descins în această dimineaţă în localităţi din mai multe judeţe pentru a anihila o reţea de escroci care a prejudiciat mai multe instituţii bancare de la care au obţinut credite cu acte false.