Masacrul din Norvegia. Două lesbiene au salvat de la moarte 40 de tineri

Masacrul din Norvegia. Două lesbiene au salvat de la moarte 40 de tineri

Un cuplu de lesbiene din Norvegia a reușit, cu ajutorul unei bărci, să salveze de la moarte 40 de adolescenți, prinși în masacrul de pe insula Utoeya, din 22 iulie.

Povestea celor două femei a fost publicată în premieră de ziarul finlandez ”Helsingin Sanomat”. Hege Dalen şi Toril Hansen se aflau de partea cealaltă a râului, unde luau prânzul, în momentul în care norvegianul Anders Breivik a început să tragă asupra tinerilor aflați la o tabără de vară pe insulă, informează site-ul ouest-france.

Speriați, adolescenții au început să se arunce în apă, încercând să se îndepărteze de atacator. După ce au observat că se trage, cele două femei şi-au luat barca și i-au ajutat pe cei de pe insulă să ajungă în siguranţă pe malul opus.

Hege Dalen şi Toril Hansen au făcut patru drumuri pe apă, reuşind să salveze 40 de copii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Norvegianul Anders Behring Breivik a comis, la Oslo, la 22 iulie, un dublu atentat. El a detonat o maşină încărcată cu explozibil în centrul capitalei norvegiene, în apropierea sediului central al Guvernului, după care a plecat pe insula Utoya, unde a deschis focul asupra celor 600 de tineri laburişti,aflați într-o tabără de vară.