Evenimentul Zilei > International > Masacru! Turisti francezi, impuscați de africani călare pe moticiclete!
Masacru! Turisti francezi, impuscați de africani călare pe moticiclete!

Masacru! Turisti francezi, impuscați de africani călare pe moticiclete!

Atac armat în Nigeria! Mai mulți turiști francezi au fost împușcati mortal.

Opt persoane – şase francezi şi doi nigerieni – au fost ucise duminică de bărbaţi înarmaţi și călare pe motociclete, în zona localităţii Koure din Niger, anunță presa străină.

„Sunt opt morţi: doi nigerieni – un ghid turistic şi un şofer – ceilalţi şase fiind francezi”, a declarat guvernatorul regiunii Tillaberi, Tidjani Ibrahim Katiella.

„Se va face o anchetă și vom oferi mai multe informaţii ulterior”, a adăugat guvernatorul.

El nu a mai dat alte detalii despre circumstanţele atacului şi nici despre identitatea atacatorilor.

„Atacul a avut loc la ora locală 11:30 (10:30 GMT) la 6 km est de localitatea Koure”, care se află la o oră de drum cu maşina de capitala Niamey pe drumul naţional nr. 1, a explicat o sursă apropiată serviciilor de mediu.

„Cele mai multe victime au fost împușcate, iar unei femei care a încercat să fugă i s-a tăiat gâtul. La faţa locului a fost găsit un încărcător de cartuşe gol”, a precizat sursa citată. „Nu se cunoaşte identitatea atacatorilor, dar ei au venit pe motociclete din savană şi au aşteptat sosirea turiştilor. Vehiculul închiriat de turişti aparţinea ONG Acted”, potrivit acesteia.

Atac sângeros în Nigeria. Poliția a anunțat 14 victime

În urmă cu câteva zile, paisprezece persoane au murit, iar alte șase au fost grav rănite într-un atac comis de indivizi înarmați într-un sat din zona centrală a Nigeriei.

Atentatul în care au fost uciși 14 oameni și alți șase au fost răniți a avut loc într-o lolcalitate din statul Kogi, în centrul Nigeriei, a anunţat miercuri poliţia. Potrivit unei declarații transmise presei de forțele de ordine nigeriene, mai mulți bărbați înarmați și-au făcut apariția în satul Agbubu şi au atacat prin surprindere, omorând 14 membri ai aceleiaşi familii.

„Am fost acolo şi am fost printre cei care au ridicat o parte din cadavre”, a declarat comisarul de poliţie din statul Kogi, Ede Ayuba pentru jurnaliști.

Oficialul de polițiea precizat că dintr-o familie doar o singură persoană a reușit să scape din atac, restul fiind omorâte fără milă de atacatorii înarmați.

„În cadrul acestei familii, o singură persoană a supravieţuit. Unchiul său, mama, soţia unchiului său, fratele mai mic, soţia fratelui său mai mare, soţia sa şi toţi copiii lui au fost ucişi, a mai precizat comisarul de poliție Ede Ayuba.

Polițistul Ayuba a mai spus că în acest caz a fost deschisă o anchetă pentru a stabili împrejurările în care a avut loc atacul. El a precizat, însă, că nu exclude ipoteza ca atacul să fi avut loc pe fondul unei dispute de mai lungă durată între cele două părți, legată de drepturile funciare.