Românii au fost, zilele acestea, în mare goană după alimente și tot felul de bunătăți destinate marelui festin al Sărbătorilor Pascale. Dacă unii vor avea o masă îmbelșugată cu diferite tipuri de carne, vegetarienii au luat, din supermarket-uri, o altfel de „marfă”.
Cum arată masa de Paște a vegetarienilor? Probabil nu puțini sunt cei care se întreabă. Masa de Paște a unui vegetarian are nevoie de puțină creativitate pentru a transforma alimentele de bază din meniu (legume, fructe, semințe și nuci, soia, ierburi și condimente) în preparate cu adevărat spectaculoase.
La aperitiv, vegetarienii pot opta pentru bruschete cât mai complexe, cu un mix de ingrediente diferit. De exemplu, pot miza pe bruschete cu roșii cherry, busuioc și ulei de măsline sau pot îndrăzi la mai mult. Bruschete delicioase ies și prin combinarea sparanghelului, a ciupercilor și chiar a fructului avocado, pentru un aer mediteranean și delicios, scrie andreearaicu.ro.
Ca fel principal, vegetarienii pot pune pe masa de Paște quesadilla de legume, lasagna cu spanac și ciuperci, ardei umpluți cu orez brun, Ratatouille, paste cu linte sau paste cu broccoli și chilli. La desert, vegetarienii au la dispozitie o mulțime de opțiuni. De exemplu, pot face și cozonac, tort sau orice altă prajitură: tort de morcovi, brioșe cu mentă, cheesecake vegetarian, budincă de mere și multe altele. Iar pentru ca masa de Paște să fie o plăcere, vegetarienii, ca și iubitorii de carne, trebuie să mănânce ponderat, fără a face excese!