Evenimentul Zilei > International > Mărturisire INEDITĂ a lui Papa Francisc. Nimeni nu s-ar fi gândit că îi place ACEST lucru
Mărturisire INEDITĂ a lui Papa Francisc. Nimeni nu s-ar fi gândit că îi place ACEST lucru

Mărturisire INEDITĂ a lui Papa Francisc. Nimeni nu s-ar fi gândit că îi place ACEST lucru

Papa Francisc a mărturist că îl place fenomenul 'bullying', hărţuirea şcolară în rândul tinerilor, în timpul unui eveniment religios desfăşurat în prezenţa a 80.000 de persoane reunite sâmbătă pe stadionul San Siro din Milano.

"Există un fenomen care mă preocupă în vremurile acestea. Se numeşte bullying. Aveţi mare grijă", a subliniat papa Francisc care a răspuns la câteva întrebări puse de tineri în timpul acestui eveniment dedicat educării tinerilor în credinţă, conform Agerpres.

Înaintea celor 80.000 de persoane reunite pe stadionul pe care joacă echipele de fotbal Inter şi Milano, mai ales copii şi adolescenţi care vor primi binecuvântarea Confirmării, papa Francisc a fost categoric: "În numele sfintei Confirmări să nu faceţi şi să nu permiteţi niciodată acest lucru. Vă rog să-mi promiteţi", i-a rugat sfântul părinte.

Suveranul Pontif i-a întrebat pe cei prezenţi: "În şcolile sau în cartierul vostru există cineva care să-i insulte pe alţi copii, pentru că sunt graşi, slabi, sau pentru că au vreun defect? V-ar plăcea să fiţi insultaţi dacă aţi fi în locul lor? Gândiţi-vă", i-a întrebat el.

Părinţilor prezenţi şi ei în tribună, papa le-a reamintit de un film a lui Vittorio de Sica din 1943': "Copiii ne observă. Copiii suferă când văd că vă certaţi, iar când părinţii se despart ei sunt cei care suferă cel mai mult. Atunci când aveţi copii trebuie să ţineţi cont de acest lucru şi să fiţi conştienţi că trebuie să-i creşteţi în credinţă", le-a spus papa.

Papa Francisc şi-a încheiat vizita-maraton de sâmbătă de la Milano în care s-a întâlnit cu familii din cartierele nevoiaşe ale oraşului, a luat prânzul cu deţinuţii la o închisoare şi a oficiat o slujbă monumentală în apropiere de oraşul Monza la care au participat 700.0000 de persoane.