Mărturii despre plagiatul lui Ponta: „Am fost îngrozit, au fost complici miniştri”
- Ionut Gogean
- 28 mai 2017, 16:58
Președintele Comisiei de Etică a Universității din București, Marian Popescu, face declarații halucinante despre primul plagiat major detectat în România, mai exact în 2012, în cazul lucrării de doctorat a fostului premier Victor Ponta.
Declarațiile au fost făcute la lansarea cărții Emiliei Șercan „Fabrica de doctorate”.
„Eu am fost îngrozit în momentul în care, în anul 2012, am avut de-a face cu primul plagiat major, cel al premierului de atunci, domnul Victor Ponta, cu care am descoperit un domeniu, şi anume oameni care nu se ştie de ce sau se ştie de ce au nevoie de titluri universitare şi plagiază, adică fură. Mai greu acceptă că plagiatul este un furt”, a declarat popescu, potrivit News.ro.
Marian Popescu a mai adăugat că, „din 2012 până azi, plagiatul a început să fie un fel de vedetă mediatică, nu fără costuri”.
„Contextul legat de plagiatele universitare revelă un mare mecanism al complicităţii, aşa cum plagiatul Ponta l-a dovedit. Acolo au fost complici miniştri, şi nu numai unul singur, au fost complice structuri universitare”, a spus acesta.
Marian Popescu a mai precizat că, în cazul plagiatului lui Victor Ponta, a avut sprijinul Universităţii, dar „nu fără presiuni”.
„Am avut sprijinul Universităţii din Bucureşti în două situaţii: o dată în a da verdictul privind plagiatul Victor Ponta, nu fără presiuni, nu fără un context tulbure, şi al doilea, cel al scriitorilor din puşcării. Universitatea din Bucureşti a făcut o intervenţie publică la Ministerul Educaţiei cerând o reglementare legală care să împidice acest fenomen”, a conchis președintele Comisiei de Etică din Universitatea București.