Evenimentul Zilei > Social > Mărturii cutremurătoare: ”După încheierea unei ture la ATI Covid, medicii au nevoie de…”
Mărturii cutremurătoare: ”După încheierea unei ture la ATI Covid, medicii au nevoie de…”

Mărturii cutremurătoare: ”După încheierea unei ture la ATI Covid, medicii au nevoie de…”

Corina Manole trage un semnal de alarmă cu privire la situaţia medicilor care lucrează la ATI Covid.

Şefa secţiei ATI de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi a scris pe social media un mesaj în care vorbeşte despre epuizarea psihică şi fizică a cadrelor medicale de la această secţie.

Medicul Corina Manole vorbeşte despre situaţia celor care lucrează în ture la ATI Covid şi spune că toate cadrele medicale au nevoie de perfuzii şi oxigen.

 Sunt obosiţi, epuizaţi, resemnaţi, au ajuns să se simtă ”calul de povară al judeţului”

”Voi scrie, din nou, despre NOI, ATI Judeţean. Obosiţi, epuizaţi, resemnaţi…Calul de povară al judeţului, la care unii se uită să vadă cât poate să mai ducă şi îi mai pun în cârcă. Azi, despre Oameni, care după încheierea unei ture la ATI Covid, au nevoie de perfuzii şi oxigen ca să poată să o ia de la capăt. Oameni care s-au străduit să rămână sănătoşi pentru a putea trata cazurile critice din tot judeţul. Acum, vă spun că am obosit şi suntem dezamăgiţi. Ne-am făcut şi ne vom face datoria în continuare, până când vom mai putea… Dar obosiţi psihic, epuizati fizic , resemnaţi. Singura Secţie ATI funcţională permanent din Judeţul Galaţi.”,  scrie în mesajul postat pe contul oficial al Secţiei ATI a Spitalului Judeţean Galaţi.

La Galați situația este îngrijorătoare

Patru focare cu coronavirus au apărut în doar câteva zile și bilanțu arată că se înregistrează 35 de cazuri noi pe zi. La spital, sunt infectate 33 de persoane – pacienți și cadre medicale iar secțiile de terapie intensivă sunt pline.

În câteva zile, la Galați au apărut patru focare de infectări cu coronavirus. Cu 35 de cazuri noi în fiecare zi, situația din Galați se înscrie în trendul înregistrat la nivel național, unde numărul cazurilor noi înregistrate la fiecare 24 de ore este dublu față numărul cazurilor din perioada de final a stării de urgență.

În spitalul județean, infectarea s-a transmis prin persoane asimptomatice. Vorbim de o transmitere comunitară generată de această vreme favorabilă ieșirilor în aer liber și întâlnirilor. Problema cea mai mare o reprezintă asimptomaticii, ei sunt factorul de răspândire care nu poate fi controlat, a declarant Prefectul de Galați, Gabriel Avrămescu.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: