Evenimentul Zilei > International > Mărturia unui român din IADUL londonez. Cum s-a LUPTAT cu teroriștii: „A doua navetă i-a venit direct în cap și a căzut”
Mărturia unui român din IADUL londonez. Cum s-a LUPTAT cu teroriștii: „A doua navetă i-a venit direct în cap și a căzut”

Mărturia unui român din IADUL londonez. Cum s-a LUPTAT cu teroriștii: „A doua navetă i-a venit direct în cap și a căzut”

Un român care lucrează ca bucătar în Londra a fost protagonistul unei întâmplări ruptă din filmele de acține americane, în timpul celor mai recente atentate teroriste din capitala Marii Britanii.

Individul a povestit, pe Facebook, coșmarul prin care a trecut și cum a reușit să doboare din picioare unul dintre teroriști. „Am văzut cum lumea a început să alerge, unii cădeau. Am ieșit și veneau două femei, două brazilience care m-au rugat să le las să intre înăuntru, le-am lăsat și le-am întrbat ce se întâmplă. Ele au spus că este o dubă din care a ieșit cineva și a început să taie oameni. Atunci am ieșit afară, am luat două lăzi de pâine, ca să am cu ce să mă apăr. Era o străduță, unde erau patru oameni ce veneau spre mine.

Unul dintre ei era un simplu cetățean care mergea normal, în stâgna și în dreapta lui erau două persoane și în spate se mai vedea o persoană pe fundal. Iar ăla din dreapta lui vine cu cuțitul și începe să îi dea de la gât în jos, omul cade în genunchi. Când am văzut, m-am panicat. De frică am aruncat o navetă, prima navetă, iar când am aruncat a doua navetă i-a venit direct în cap și a căzut. Iar în spate deja venea poliția”, a mărturisit acesta. 

Londra a fost lovită, din nou, sâmbătă seară de două atacuri succesive, soldate cu șapte morți și peste 48 de răniți. Teroriștii au lovit, într-o primă fază, cu o furgonetă albă trecătorii de pe Podul Londrei, ocupanții mașinii coborând apoi și înfigându-și cuțitele în mai multe persoane. Ceva mai târziu, în Borough Market, o piață aflată la circa o jumătate de kilometru de pod, s-au auzit focuri de armă, după ce poliția a intervenit în urma unor apeluri care relatau despre înjunghieri. O celulă de criză a fost activată la Ambasada României din Londra. 

LIVE UPDATE. TEROARE LA LONDRA. RAID de amploare al POLIȚIEI în estul capitalei, 12 SUSPECȚI arestați. ȘAPTE MORȚI, cel puțin 48 de RĂNIȚI, este ultimul bilanț. Trei suspecți au fost ÎMPUȘCAȚI mortal. FOTO & VIDEO

Şapte persoane au fost ucise în atacul de la Londra, în care trei suspecţi au fost împuşcaţi mortal de poliţie, au anunţat duminică forţele de ordine britanice, relatează BBC News.Ministrul de Interne Amber Rudd a confirmat că cei trei atacatori de la London Bridge şi Borough Market erau ”terorişti islamişti radicali”.