Evenimentul Zilei > Justitie > Martorii din dosarul ”Turceni-Rovinari”, în care sunt cercetaţi Ponta şi Şova, vor fi audiați în şedinţă SECRETĂ
Martorii din dosarul ”Turceni-Rovinari”, în care sunt cercetaţi Ponta şi Şova, vor fi audiați în şedinţă SECRETĂ

Martorii din dosarul ”Turceni-Rovinari”, în care sunt cercetaţi Ponta şi Şova, vor fi audiați în şedinţă SECRETĂ

Magistraţii Înaltei Curţii de Casaţie şi Justiţie au decis, vineri, ca martorii din dosarul "Rovinari - Turceni" să fie audiaţi în şedinţă secretă.

Magistraţii Înaltei Curţii de Casaţie şi Justiţie au decis, vineri, ca martorii din dosarul "Rovinari – Turceni" să fie audiaţi în şedinţă secretă.

Judecătorii instanţei supreme au luat în discuţie un nou termen în dosarul "Rovinari – Turceni", moment la care urmau să fie audiaţi mai mulţi martori citaţi în acest caz.

La începutul şedinţei, preşedintele completului a pus în discuţie secretizarea audierilor de martori, motivând că declaraţiile date anterior de către aceştia au fost redate integral din sala de judecată de către reprezentanţii mass-media şi ulterior analizate în emisiuni ale unor posturi de televiziune.

 Reprezentanţii Parchetului şi apărătorii lui Victor Ponta şi Dan Şova au fost de acord cu propunerea instanţei, restul avocaţilor lăsând la aprecierea instanţei. Magistraţii au decis ca audierile martorilor din acest dosar să se facă în şedinţă secretă.

Fostul premier Victor Ponta este judecat, în dosarul Turceni Rovinari, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis în calitate de avocat.

 Dan Şova este acuzat în acelaşi dosar de complicitate la abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani.

Procurorii susţin că, în perioada octombrie 2007 – decembrie 2008, Victor Ponta, prin cabinetul individual de avocatură, a obţinut de la SCA ''Şova şi Asociaţii'' suma de peste 181.000 lei, pentru presupuse activităţi în conlucrare, dar care, în realitate, nu s-au efectuat.

Sursa: Agerpress