Așa cum se știe, polițiștii germani au pus garduri în jurul românilor care se aflau în preajma secției de votare și în acest fel s-a considerat că toți se află pe teritoriul Consulatului românesc, având dreptul să voteze, deși erau la un pas să nu mai poată face asta, din cauza orei înaintate, după ce stătuseră ore în șir la coadă, motează portalul www.monitorulexpres.ro.
După acest gest, mulți români de acolo l-au îmbrățișat, moment în care și-au dat seama că omul în uniformă vorbește românește, el având rădăcini în Viscri, localitate din județul Brașov.
„A fost şi este un moment de emoţie, pe care l-am văzut cu toţii. Astfel de români ies tot mai mult în prim plan, peste tot în lume.
Eu mă bucur că vorbim despre un braşovean, în acest caz şi, de aceea, am propus ca printre premiile care vor fi acordat de către ATOP în luna iunie, să fie şi unul pentru acest poliţist german născut la Braşov.
Propunerea va fi evaluată de ATOP şi sper ca în final, el să primească o distincţie pentru gestul său, care să fie un simbol al aprecierii noastre.
Distincţia va fi o diplomă şi o plachetă, la fel ca în cazul tuturor celor pe care ATOP îi premiază.
Este mândria noastră că un braşovean a avut o asemenea abordare“, a spus preşedintele Consiliului Jueţean Braşov, Adrian Veştea.
Despre Martin se știe că e născut într-o familie de sași din Viscri, iar familia sa a emigrat în Germania pe când el avea numai doi ani.
Martin s-a căsătorit cu o româncă, prietena sa din copilărie, care e tot din Viscri. Cei doi vin adesea în România, pe meleagurile natale.
Nunta au făcut-o în Viscri și atunci mulți dintre colegii lui din Poliția Germană au descoperit frumusețea Transilvaniei. O parte dintre ei se reîntorc aici, unde își fac vacanțele, cu familiile lor.
Sursa citată mai arată că Martin ar vrea să se întoarcă definitiv în România, după ce sora lui a făcut acest pas, alături de familia ei. „Acest vis va mai trebui să aştepte o vreme“, spune polițistul german de origine română.