Evenimentul Zilei > Horoscop > Marte are o Stea Polară? Cum se vor orienta coloniștii pe Marte. NASA, Elon Musk, chinezii și francezii. Leii vor să discute, Săgetătorii sunt avantajați │ Horoscopul lui Dom’ Profesor
Marte are o Stea Polară? Cum se vor orienta coloniștii pe Marte. NASA, Elon Musk, chinezii și francezii. Leii vor să discute, Săgetătorii sunt avantajați  │  Horoscopul lui Dom’ Profesor

Marte are o Stea Polară? Cum se vor orienta coloniștii pe Marte. NASA, Elon Musk, chinezii și francezii. Leii vor să discute, Săgetătorii sunt avantajați │ Horoscopul lui Dom’ Profesor

Marte, colonizarea planetei Marte, a fost subiectul unor convorbiri, în săptămâna care a trecut, dintre principalii actori implicați în derularea proiectului. Stenograma convorbirilor arată că nimic nu este lăsat la voia întâmplării, chiar și amănuntul, la prima vedere, a orientării coloniștilor pe planeta Marte.

 

 

 

HOROSCOP  Pe 17 iunie s-au născut Edward I, Igor Stravinsky, James Brown, Charles Gounod, Eddie Merckx, Elena Cuza, Ilie E. Torouţiu, Victor Papilian, Sabin Bălaşa, Ion Th. Ilea, Petronela Negoşanu, Suto Andras, Romeo Alexandrescu, Micaela Eleutheriade, Virgil Ogăşeanu. Pe 18 iunie s-au născut Sir Paul McCartney, Isabella Rosselini, Miklos Horthy, Gheorghi Dimitrov, Edouard Daladier, Raffaella Cara, Ion Zubaşcu, Ştefan Preda, Ligia Macovei.

 

În calendarul creştin-ortodox, pe 17 iunie, sunt, de pază la frontiera creștinătății, Sfinţii: Manuil, Savel şi Ismail. Pe 18 iunie, duminică, sunt Sfinţii: Leontie, Ipatie, Teodul şi Erasm. Dezlegare la pește, în ambele zile.

 

Conjunctura astrologică indică un weekend normal, relaxant pentru unii, distractiv pentru alţii şi obositor pentru toți. Luna intră în Berbec, iar duminică seară este în opoziție cu Jupiter din Balanță. Activitate seismică.

 

Dragi lupi, padawani și hobbiți, proiectul colonizării planetei Marte este făcut în cele mai mici detalii. Săptămâna care a trecut s-a discutat, între NASA, SpaceX, Blue Origin, plus chinezii și francezii reprezentați prin firme particulare care țin la anonimat, ei bine, s-a discutat despre modul cum o să se orienteze coloniștii pe Marte. Au o întreagă planetă de explorat! Și ar fi bine ca sistemul de orientare să fie universal, să-l poată folosi oricine.

 

Pentru că Marte nu are o Stea Polară! Pe Pământ, în emisfera boreală, în care s-a petrecut mai toată istoria, avem, noaptea, reperul Stelei Polare, care indică Nordul geografic. În prezent.

 

Toate planetele din Sistemul Solar, se învârtesc în jurul unei axe, mișcarea de rotație. Axa respectivă indică Polul Nord și Polul Sud. Axa Polului Nord al Pământului este îndreptată spre Polaris, Steaua Polară. Axa Pământului este înclinată cu circa 23 de grade, a lui Marte cu 25 de grade.

 

În emisfera australă nu există o stea care să indice Polul Sud. Acolo se poate folosi cu bune rezultate busola magnetică. Ceea ce nu se poate folosi pe Marte, planeta roșie nu are câmp magnetic, sau este extrem de slab.

 

Elon Musk, prezent la întâlnire, a spus că, în prima etapă nu o să se organizeze explorări exhaustive ale planetei Marte. O să forăm, de aceea am făcut ”The Boring Industry” și o să construim orașul subteran care să poată adăposti, în condiții de siguranță și confort, cel puțin o mie de oameni. Apoi o să lansăm sateliți geostaționari, care să ofere o rețea de orientare, de coordonate marțiene. Nu avem nevoie de eroi și de martiri ai științei, toți coloniștii trebuie să supraviețuiască, nu să plece în explorari periculoase, fără coordonate, a mai spus Elon Musk.

 

A fost contrazis de partea chineză, care a spus că Marte trebuie mai întâi explorat, apoi colonizat. Asta înseamnă că luați în calcul pierderi de vieți omenești, a spus Elon Musk. Chinezul a afirmat că nimic nu se face fără sacrificii. Poate în China, aveți de unde, aproape două miliarde, dar eu nu o să-mi las oamenii să-și pună pielea la bătaie pe Marte, a râs Elon Musk. A intervenit francezul, multicultural și a spus că nu se știe cine o să ajungă primul pe Marte, dar acolo o să fie sub jurisdicția ONU. Așa că nimic nu-l împiedică pe Elon Musk să facă mai întâi orașul subteran, iar pe chinezi să exploreze suprafața planetei zeului războiului. S-a mai discutat dacă se permite aducerea de arme letale pe Marte. Elon Musk a spus că, probabil, cu toată selecția atentă, pământenii or să ducă pe Marte viciile și păcatele lor, așa că în orașul lui subteran va fi nevoie de o forță de poliție care să mențină ordinea, dotată cu arme neletale, de imobilizare, probabil din cele cu șoc electric. Chinezul a spus că mineritul înseamnă mari cantități de explozibil și l-a întrebat pe Elon Musk cum s-a gândit să țină sub control minerii, în cazul unei revolte. Plătindu-i bine, onorabil și oferindu-le aceleași condiții de viață ca toată lumea. Pe Marte nu o să fie, măcar la început, cât timp mai trăiesc eu, deosebiri în funcție de bani, a adăugat Elon Musk. Francezul a zâmbit și a spus că este surprinzător să vadă la unul dintre cei mai de seamă capitaliști ai lumii, elemente de comunism. Te înșeli, a spus Elon Musk, sunt elemente de supraviețuire din experiența popoarelor Nordului, scandinavi, finici, laponi.  Apoi, Marte nu este decât o etapă, țelul final este centura de asteroizi, muzeul metalic și geologic al Sistemului Solar. Mineritul o să fie în spațiu… De acolo o să aducem resurse de neimaginat ca să îmbunătățim enorm calitatea vieții pe Pământ, a concluzionat Elon Musk. Ceea ce este interesant este că reprezentantul NASA îi ținea isonul lui Elon Musk, Blue Origin nu a vorbit aproape deloc, probabil nu a avut un mandat de susținut. Este clar că parteneriatul SpaceX cu NASA este mult mai strâns decât se pare.

 

Bun, stenograma convorbirii are două duzini de pagini, dar numai ceea ce este mai sus am fost autorizat să public. Am fost autorizat, sau nu? Memoria începe să-mi joace feste, mă tem că nu o să citiți cele de mai sus nicăieri în altă parte, pentru că convorbirea nu a fost făcută public. Este un proiect particular la care a asistat și o agenție federală, NASA. Punct și de la capăt, în atare condiții nu este necesară informarea publicului, pentru că nu este vorba de un proiect federal, sau de bani publici!

 

M-am gândit că, în toată bălăcăreala asta politică, o pauză nu strică. Este weekend, se pare că va ploua, cel puțin aici în Prahova submontană, trebuie să vă decuplați de la stres, pentru că, sigur că da, mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

                                               ⃰    ⃰    ⃰

 

 

BERBEC   Sâmbătă eşti supus la două influenţe importante şi opuse. Evită pe cât posibil discuţiile în familie, sau discuţiile în contradictoriu cu partenerul de viaţă. Zâmbeşte şi nu da replica imediat. Cine nu se gândeşte şi socoteşte, poate avea probleme. Şi datorii. Tu cheltuieşti prea mult, mai ţine cont de zerouri. Sâmbăta seara, o veste nu prea grozavă. Eşti sănătos şi ai putere de muncă, dar te apasa grijile legate de familie. Raspuns favorabil pentru una dintre problemele tale in cursul zilei de duminica. Şi o petrecere drăguţă la un Geamăn care îşi sărbătoreşte ziua de naştere, sau la un eveniment public. Duminică mai este şi o zi excelentă pentru cumpărături, vizite, scurte ieşiri la iarbă verde, sau mici plimbări prin magazine. Un weekend normal!

 

TAUR    Utilizează orele de lumină pentru treburile importante. Ia deciziile care se impun încă de dimineaţă. Nu uita că loialitatea este în zilele de azi lucrul cel mai scump şi marfa cea mai rară. Sâmbătă: aspecte favorabile deciziilor importante de genul – fac sau nu fac curăţenie în toată casa şi asta pentru că programul de duminică este deja stabilit.  De asemenea, sâmbătă este o zi relaxantă şi plăcută ba chiar interesantă sub aspectul spectacolelor si vizitelor pe care le puteţi face. O persoana nesuferită iţi stă ca un spin in deget, asta duminică, poate la masa de prânz, aşa incât procedează aşa cum se cuvine: poarta-te ca şi când nu ar exista! Utilizează orele de lumină pentru treburile importante pe care le ai de făcut.

 

GEMENI  Nu aştepta foarte mult mai ales de la cei cu care te întâlneşti în weekend. Nu promite, la rândul tău, nimic! O informaţie de ultimă oră te avantajează, dar verifică prin prietenii de încredere. Perioada de timp a acestui weekend este numai buna pentru inceperea unui mic concediu, sau a unei vacante. Asta daca ai terminat cu obsesiile tale, sau alte griji şi „praguri” pe care le ai de trecut in aceasta perioadă. Sambata este o zi placuta care se poate termina intr-o petrecere, sau la ziua de naştere a unui cozodiacal. Duminică, un drum, dar cu profit. Weekendul este sub semnul vitezei. Ca un făcut timpul te presează şi mereu nu faci, nu spui ceea ce iti doresti, de fapt. Nu ai timp! Așa timpul trece repede, confiscat de grijile cotidiene!

 

 

RAC  Sâmbătă o zi excelentă pentru cumpărături, vizite, scurte ieşiri la plimbare în oraş, sau mici vizite. Nu o să le faci tu pe toate dar zodia are o mulţime de nativi! Fă sinteza ultimelor evenimente. Weekendul acesta este pentru armonioşii  Raci o perioadă a pregătirilor şi a planurilor. Trebuie să analizezi ultimele demersuri şi evenimente şi să retrasezi cursul lucrurilor. Înaintea unui nou atac, înaintea unei noi ofensive sau al unui nou proiect, forţele trebuie să se regrupeze – ce să mai spun daca este vorba de o relatie de amor! Sâmbătă, cu Luna, patroana ta, în aspecte bune, ai mai multe oportunităţi şi posibilităţi, pe care cu înţelepciune şi chibzuinţă nu o să le risipeşti, cum faci de obicei. Configuraţia astrală te sprijină să obţii mai multă stabilitate în familie sau printre prieteni. În ultima zi din weekend îţi este mai uşor să învingi dificultăţile vieţii cotidiene – doar este duminică. Poti să întalneşti o persoană deosebită şi întâlnirile îţi încălzesc inima şi îţi oferă suficiente rezerve de bună dispoziţie şi optimism.

 

LEU    Emoţional, ai dori să-ţi discuţi problemele personale cu cineva de încredere. În acest weekend odihneşte-te, relaxează-te, poate distrează-te puţin şi lasă confesiunile pe mai târziu. Tot în acest weekend călătoriile, excursiile, drumeţiile  sunt bine aspectate. Ceea ce nu trebuie să faci sâmbătă: să cumperi un bun, sau mai multe, de folosinţă îndelungată. Ori se strică, ori costă foarte mult, ori când ajungi acasă nu-ţi mai place. Pe de altă parte ai mare nevoie de un consilier de taina, dar încă nu ştii în cine poţi să-ţi pui secretele la păstrare, în siguranţă. Stelele spun sa mai astepţi cu confesiunile, sau să le aşterni pe hârtie. Aşa îţi garantez discreţia pe cât posibil în lumea asta în care se află totul până la urmă. Duminică eşti supus la două influenţe importante şi opuse. Evită pe cât posibil discuţiile cu persoane străine, sau discuţiile în contradictoriu cu rudele, partenerii şi/sau asociaţii, mai ales despre proprietăţi sau posesiuni comune şi/sauplanuri de concedii şi vacanţe.

 

FECIOARĂ  O sâmbătă favorabilă, mai putin in ceea ce priveşte călătoriile. Ocupă-te de programul tau obişnuit de weekend, poate du-te la un spectacol şi stelele spun ca totul o sa fie bine. Limitează-te la activităţile de rutină, de weekend. Nu trebuie să întreprinzi nimic important. Ocoleşte cu abilitatea şi diplomaţie subiectele tabu fie că este sâmbătă sau duminică. Nu uita că tacerea este de aur, vorba de tinichea! Nu aştepta foarte mult, mai ales de la cei cu care te întâlneşti sâmbătă. Nu promite, la rândul tău, nimic! Evitând tot ce poţi evita, pentru că vorba băieţilor de băieţi: „eschiva este cea mai bună lovitură”, duminică, pe seară, poate la un suc, ai mintea liberă şi gândirea sprintenă. Foloseşte-ţi gândirea limpede la sinteza ultimelor evenimente.

 

BALANŢĂ  Trebuie să-ţi rezervi mai mult timp pentru familie. Implică-te mai mult în rezolvarea problemelor domestice, lăsând la o parte orice altceva. Lucrul bine făcut este o recompensă consistentă. Sâmbătă, trudeşti din greu la o realizare, dai un examen care poat fi şi o apriţie-şoc la o petrecere – în orice caz este vorba de un termen, de trecerea unui obstacol. În această perioadă  este bine să nu ai o atitudine prea dinamică sau chiar agresivă.  Evită orice decizie luată  în stare emotivă.  Nu începe acţiuni pe care nu le poţi finaliza singur, deoarece veţi constata ca nu ai cui sa-i ceri ajutorul.  Este momentul să te gândeşti la un curs nou în viaţa ta – aşa, pur teoretic. Ceva mocnea de mai mult timp, fie ca ştiai, fie nu. Acum nu mai ai de facut decât să-ţi salvezi imaginea publică, cum se zice!  Este cazul să devii mai practic şi ceva mai diplomat, totodată; numai aşa poţi evita un mic, dar bine organizat dezastru sentimental. Aspecte uşor nefavorabile la bani, dar foarte bune la sănătate.  Nu-ţi schimba intenţiile, tenacitatea aduce succes, cel puțin in acest weekend ! 

 

SCORPION  Ai avut timp suficient să reflectezi asupra celor întâmplate în ultimul timp şi este cazul să acţionezi. Nu imediat, dar după cum ştii morile zeilor macină încet… dar infinit de fin! Cu ceva  planete binevoitoare, ei bine, aceasta configuratie face ca perioda în discuţie să fie benefică.  Magnetismul personal al nativilor şi nativelor din Scorpion este în creştere – în special sâmbătă.  Duminică este o zi liniştită şi relaxantă în mijlocul familiei.  Acordaţi mai mult timp familiei, prietenilor vechi – vă veţi simţi foarte bine in compania lor!  Un weekend obositoar, dar, plăcut, până la urmă. Seară de duminică deosebită în compania celor dragi. Pe de alata parte vremea caldă te invita la ţară, pentru răcoare, dar poate şi pentru o aprovizionare direct de la producator. Vezi dacă plouă.

 

SĂGETĂTOR  Se întâmplă lucruri, care te avantajează pe termen lung. Capacitatea ta de a te impune se traduce şi prin reciclarea unor idei vechi, sau emise de alţii, în concepte noi şi profitabile. Favorurile stelelor se îndreaptă spre cumpărături si petreceri. Sau cumparaturi pentru petreceri, pentru ca ceea ce cumperi in acest weekend va face mare placere celor dragi. Petrecere care, cum altfel, s-a stabilit pentru sâmbătă seara. Sâmbătă, este un bun prilej pentru nativii şi nativele din zodia centaurului arcaş să călătorească şi/sau să înceapă o scurtă excursie. Pentru cei care, dintr-un motiv sau altul nu pot pleca de acasă, perspectiva se îmbunătăţeşte . Perioada vă este favorabilă, mai puţin în ceea ce priveşte noile relaţii amoroase. Mari iubitori de natură, Săgetătorii probabil că vor alege un pic-nic la iarbă verde, cu grătar şi jocuri cu mingea, asta dacă nu plouă și este urât.

 

CAPRICORN  Dedică ziua celor dragi, familiei, prietenilor apropiaţi,  sau partenerilor de viaţă.  Căldura sufletească şi investiţiile spirituale făcute astăzi pot aduce dividente plăcute în viitor. Weekendul îţi este favorabil, mai ales în afirmarea propriei personalităţi. Trebuie să eviţi discuţiile în contradictoriu cu persoanele de sex opus, sau cu cei care îţi poartă de grija, fără sa ai nevoie, din familie, sau dintre prieteni.  Nu-ţi face griji, o să te descurci şi de data aceasta. Stelele fixe si vremea dar si vremurile, puternice prin schimbari, îţi conferă energia de care ai atâta nevoie. Duminică, din nou ai ceva de rezolvat, dar numai în cursul prînzului. Dragostea şi carisma proprie sunt foarte bine  aspectate. Norocul este în acest weekend prietenul tau cel mai bun, care te ajută să treci peste obstacole fără să faci aproape nici un efort.

 

VĂRSĂTOR   Nu lua decizii importante, nu intra în jocul altora, impune-ţi propriile regului, dar nu juca singur. Aşa trezeşti interesul şi nu eşti uitat uşor, originalitatea este imediat evidenţiată. Perioada îţi este favorabilă. Sâmbătă  face să-ţi crească energia, ceea ce se  traduce printr-un mare volum al activităţilor făcute cu entuziasm. Primeşti o informatie neasteptată, plăcută, însă, sau ai o întâlnire neanunţată cu o personă dragă.  Încep să se profileze avantajele şi succesele eforturilor susţinute din ultima perioadă de timp.  Duminică poţi să fi la un spectacol sau la o aniversare. Weekendul este o vreme când trebuie să accepţi responsabilităţi sporite într-o perioadă tensionată şi afectată financiar.  Asta inseamna ca trebuie sa faci o cheltuiala neprevazuta.  Retrage-te astăzi, ca să câştigi mâine! Dacă ai probleme în dragoste nu este indicat să le discuţi in acest weekend, mai gândeşte-te. Amână!

 

 

PEŞTI   Este o zi neaşteptat de simpatică, in care toată lumea te intreabă ce faci şi găseşte că arăţi bine. Până seara chiar că te simţi excelent! Tot ceea ce începi azi poate aduce rezultate bune. În acest weekend eşti într-o perioada binecuvantată, de la bine la foarte bine. Cam tot ce iti propui iti iese – asta pentru ca dai dovada de mult realism si bun simt. Stelele avantajeaza in mod special activităţile legate de domeniile social şi amor. Nu că domeniile respective ar fi foarte bănoase, dar sunt… sensibile!  Este timpul unor decizii, mai mult sau mai putin importante şi dacă ai tărie de caracter o să dobândeşti mai multe avantaje.  Weekendul este favorabil lucrurilor importante în domeniul social, în cel personal. Promovează-ţi cu hotărâre interesele personale. Nu te speti cu munca şi nu fă eforturi evidente, însă, pentru că oamenii de succes nu sunt obosiţi! Nu par că sunt obosiţi.  Nu ai frică, pastreaza speranţa şi portile succesului sunt larg deschise pentru tine. Continuă să perseverezi pe drumul actual!