"Îmi pare foarte rău pentru că am primit informaţii greşite care m-au făcut să îmi exprim condoleanţele … Mă bucur să aud că preşedintele Belisario Betancourt este încă în viaţă", a scris Marta Lucia Ramirez pe Twitter, după ce cu câteva minute mai devreme oferise condoleanţe familiei lui Betancur. 
"Fie ca fostul preşedinte Belisario Betancur să se odihnească în pace. Viaţa sa, munca sa, dragostea sa faţă de Columbia, insaţiabila sa curiozitate intelectuală, măreţia sa ca personalitate publică (…) sunt un exemplu. Curaj pentru Dalita (soţia lui Betancur n.e.) şi pentru toată familia sa", scrisese iniţial  Marta Lucia Ramirez pe reţeaua de socializare. 
Mai multe media au preluat mesajul, astfel că anunţul a declanşat un val de reacţii, însă  Marta Lucia Ramirez şi-a rectificat prompt greşeala, ştergând postarea. 
Fundaţia Santa Fe din Bogotá, unde fostul lider este internat, nu a comentat încă cu privire la starea de sănătate a lui Betancur, despre care se ştie că suferă de probleme cu rinichii. Belisario Betancur s-a născut în 4 februarie 1923 și este cel de-al douăzeci și șaselea președinte al Columbiei, mandatul său fiind valabil din 1982 până în 1986. A fost membru al Partidului Conservator Columbian și este cunoscut datorită demersurile împăciuitoare cu grupurile de guerilă din Columbia.