Îngrijorare mare la Roma deoarece acţiunile anunţate de Noua Forţă nu sunt pe placul politicienilor de la putere. ''Marşul spre Roma nu poate şi nu trebuie să se repete'' scrie pe Twitter primarul Virginia Raggi despre iniţiativa Noii Forţe (FN) care se va desăşura împotriva ''ius soli''(născuţi din părinţi străini în Italia) şi a imigraţiei, pe 28 octombrie când va fi  aniversarea istoricului marş al lui Benito Mussolini.

''Este o manifestaţie patriotică, nu filo-fascistă sau nostalgică'' spune Roberto Fiore, liderul Noua Forţă, mişcare de extremă dreapta, definită ''nazi-fascistă'' în sentinţele Curţii de Casaţie. Şi totuşi cetăţenii italiei, îi susţin, unii chiar alăturându-se acestei mişcări care se vrea patriotă, dar mai ales doresc protecţia femeilor care nu mai au curaj să iasă din casă, de exemplu seara la cină, din cauza imigranţilor.

''Vrem să defilăm în centrul Romei, ministerul de Interne ar face o greşeală dacă ar interzice aceasta, adică să răspundă unei mişcări a poporului, unei revoluţii în desfăşurare, cu metode poliţieneşti, spune Fiore.  
Marşul nu e împotriva ministrului de Interne Minniti şi a ministerului său, ci împotriva lui Soros, finanţist acuzat de a fi organizat invazia migranţilor în Europa şi de a finanţa ONG-uri şi asociaţii diferite în toată lumea cu scopuri oculte''.

Chestorul Romei, Guido Marino, a interzis  şi ''plimbarea pentru siguranţa cetăţenilor şi femeilor'' anunţată de Noua Forţă pentru vineri seara în cartierul Tiburtino III, la periferia Romei.  După cât se ştie, decizia lui Marino a fost luată considerând condiţiile de ordine publică şi concomitenţa cu alte evenimente''. Despre actiunea de vineri noaptea aveţi detalii AICI.