Marko: legea minorităţilor, adoptată până la vară

Marko: legea minorităţilor, adoptată până la vară

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, sâmbătă, la şedinţa Consiliului Reprezentanţilor Unionali de la Târgu-Mureş, că se aşteaptă ca legea minorităţilor să fie adoptată până la vară deoarece are o înţelegere cu PDL.

Legea minorităţilor este unul din motivele pentru care UDMR rămâne la guvernare alături de PDL.

"Aş vrea să fie adoptată în această sesiune şi am afirmat că există toate condiţiile pentru a finaliza legea până la sfârşitul sesiunii, pentru că ne-am înţeles în coaliţie că reluăm dezbaterile privind legea minorităţilor. De ce cred că putem reuşi? Fiindcă avem o înţelegere în coaliţie", a declarat Marko Bela, la şedinţa Consiliului Reprezentanţilor Unionali.

"În acest moment avem toate motivele ca acest acord cu coaliţia să îl menţinem şi să nu-i dăm cu piciorul. În ce măsură va fi menţinut, ţine şi de partenerii noştri", a mai spus Marko Bela.

Ne puteți urmări și pe Google News

Liderul UDMR a afirmat că speră ca într-o săptămână sau două să demareze discuţiile pe marginea acestei legi, mai ales că aceasta va figura şi în protocolul Coaliţiei guvernamentale.

Ponta: "UDMR îl stoarce pe Boc ca pe o lămâie"

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a criticat "şantajul" UDMR, dar şi felul în care "Boc vinde interesele naţionale".

"Cei de la UDMR vor cere un preţ uriaş pentru faptul compromiţător şi ruşinos pentru orice om politic de a sprijini guvernul Boc. Cu cât guvernul Boc şi primul- ministru Boc e mai slab, cu atât preţul ca să-l susţii este mai mare. Nu e vina UDMR, ci de vină e Boc, care, ca să îşi ţină scaunul de prim-ministru, ne vinde interesele naţionale. (...) Cei de la UDMR îl storc ca pe o lămâie până la capăt, după care, ca orice coajă de lămâie, va ajunge la coş", a spus Victor Ponta. "Ne-am înţeles în Coaliţie să reluăm dezbaterile la legea minorităţilor.“ MARKO BELA preşedintele UDMR